Що таке apk?

Що таке APK?

Якщо ви є користувачем Android-пристрої, ви, напевно, стикалися зі словом APK. Що ж це таке? APK - Android Package - це формат архівних виконуваних файлів додатків для Android. Файл додатка для даної платформи може мати будь-яку назву, але його розширення завжди має бути .apk.

Далі ми докладно опишемо цей тип файлів.

Що зберігається в apk-файл?

Файл .apk є архів, в якому міститься унікальний виконуваний код програми, а також деякі допоміжні файли і ресурси, які необхідні для його коректної і повноцінної роботи. Власне кажучи, apk-файли - це окремий випадок класичного і всім відомого ZIP-архіву.

Звідки беруться apk-файли на пристрої?

Всі додатки, які ви завантажуєте на Play Market або сторонніх майданчиках, зберігаються на вашому девайсі в apk-форматі. Саме ця установка проходить для більшості користувачів непомітно - вони звертають увагу лише на нову іконку, яка з`явилася на робочому столі смартфона або планшета після скачування програми. Насправді, після скачування програми з`являється не тільки іконка, а й архів .apk.

Як відкрити apk-файл?

Міняти щось в apk-файлах небажано, тим більше не можна видаляти з архіву той чи інший компонент - всі ці дії можуть привести до того, що додаток, за яке відповідає змінений apk-файл, буде працювати некоректно або не буде працювати взагалі. Проте, якщо вам потрібно відкрити apk-файл, ви можете зробити це за допомогою будь-якого архіватора, наприклад, 7Zip.

Більше значень цікавих термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!