» » » Як встановлювати apk файли?

Як встановлювати apk файли?

Як встановлювати apk файли?

Виходячи з того, що операційна система Android порівняно недавно фігурує на ринку портативних пристроїв, користувачі відчувають деякі незручності або взагалі залишаються абсолютно безпорадними при виконанні, на перший погляд, звичайних завдань. Наприклад, використання додатків та ігор для портативних пристроїв з инсталлированной ОС Android від сторонніх розробників.

Як правило, це програмне забезпечення має розширення apk. Подивимося, як встановлювати apk файли.

Існує два основні методи вирішення цього завдання:

  • скористатися Google Android SDK.
  • скачати і встановити інсталятор apk-файлів в ваш девайс.

Сьогодні ми розберемо обидва способи і навчимо вас, як правильно встановлювати apk файли, що відповідно, дозволить вам повною мірою відчути і оцінити всю ширину спектра додатків від сторонніх розробників для ОС Android, які вже вийшли в великій кількості.

Використання Android Market



Android Market - грамотну відповідь Android на службу App Store для iPhone. Уже до лютого 2010 року на Android Market близько двадцяти тисяч додатків та ігор, і їх число стрімко збільшується (переконатися в цьому нескладно).

Крім пакетів програм та ігор, презентованих на Андроїд Маркеті, вам доступна можливість використання Служби установки для софта від сторонніх розробників.

Як встановити apk файли: перший спосіб

  1. Копіюємо apk файл на карту пам`яті вашого смартфона і вставляємо її в апарат.
  2. Завантажуємо і встановлюємо утиліту Служби установки з Андроїд Маркет.
  3. Після інсталяції Служби установки ваш пристрій зможе відображати apk-файли з карти пам`яті.
  4. Клацніть по потрібному вам файлу і встановіть його. Вуаля!

Установка apk за допомогою Android SDK

Існує, як згадано вище, другий спосіб встановити apk файли на ваш пристрій. Спосіб більш трудомісткий, розберемо його досконально:

  1. Завантажуємо і встановлюємо прогу Google Android SDK. Завантажити можна тут: Google Android SDK.
  2. Нам знадобляться USB-драйвери для Android-пристрої. Завантажити можна тут: Google USB Driver.
  3. Міняємо деякі настройки Android, дозволяємо установку додатків зі сторонніх джерел. Розділ "Налаштування", вибираємо "Налаштування додатків", потім активуємо "Невідомі джерела". Тут же, в розділі "Налаштування", вибираємо "SD-Card" і ще "Пам`ять телефону", також не забуваємо, включаємо "Відключити використання USB-накопичувачів".
  4. Найпростіший і відповідальний крок. Командний рядок, вводимо: adb install /.apk (- шлях до вашого apk-файлу-- на ім`я вашого apk-файлу).
  5. Вуаля! apk-додаток встановлено, користуємося.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!