Як зламати андроїд?

Як зламати Андроїд?
Як зламати Андроїд?

Сьогодні світ заполонили різні пристрої, і найбільш популярні серед них - смартфони та планшети з різними операційними системами: iOS, Windows, Linux. ... Але найпоширеніша серед них - Android. Саме на базі Андроїда і працює більшість наших незамінних помічників.

Існує величезна база додатків для такої системи - гри, читалки, програми-монітори та інші. Часто буває так, що вони вимагають прав адміністрування на телефоні.

Права рут (root) - це свого роду злом системи, при якому використовуються програми-зломщики для отримання доступу до системних файлів. В основному це, звичайно, програми, які можуть збільшити швидкодію системи, оптимізувати процес використання акумулятора або інші.

Що таке права Root

І що ж робити, коли додаток запитує права Root, а ми не знаємо, що це і що з ними робити? Зараз розберемося, адже все досить просто.

Отже, ми вже сказали, що це права, що дозволяють управляти системою пристрою в якості адміністратора. Адже без цих прав ми є просто звичайними користувачами в системі і не можемо змінити системні файли, більш того, у нас навіть немає доступу до них. Це дуже добре, адже недосвідчений користувач може випадково видалити або перемістити важливі файли, наслідком чого стане відмова в роботі системи і подальша перепрошивка. Тому з правами адміністратора потрібно бути дуже акуратним.

Важливо знати: після отримання прав root телефон або планшет, який знаходився на гарантії, втрачає таку можливість. Виробник пристрою не відповідає за дії, які були зроблені з системою з такими правами, і гарантійний ремонт виконувати не буде. Тому, якщо у вас немає необхідності отримувати права Root, краще цього не робити.

Що можна зробити c правами Root



При отриманні прав адміністрування стають доступними наступні функції:

  • зміна (редагування) системних файлів, тим, ярликів;
  • видалення встановлених програм, які нам не потрібні;
  • запуск виконуваних файлів;
  • запуск додатків, які розширюють можливості смартфона і вимагають root-права;
  • резервне копіювання всіх файлів системи;
  • перенесення «важких» додатків на флеш-карту для звільнення внутрішньої пам`яті (не всі програми можна перенести в режимі звичайного користувача);
  • перенесення кеша нашого браузера, а також тимчасових файлів на карту пам`яті;
  • управління пристроєм через USB або Wi-Fi підключення і багато іншого.

Види адміністративних прав

  1. Повний рут - це повноцінні права адміністратора, які діють на постійній основі.
  2. Часткові права рут - це також постійні адміністративні права, але без доступу до папки з системними файлами. Це більш безпечний вид прав.
  3. Тимчасовий рут - це тимчасові адміністративні права. Буває, що пристрій захищене від отримання повного рута, в таких випадках завжди можна отримати тимчасові права. Діяти вони будуть до перезавантаження пристрою.

Як отримати Root-права в системі Android

Отже, переходимо до процедури отримання прав суперкористувача. Існує кілька способів. Але, варто сказати, що не для всіх пристроїв доступні права рут. Деякі пристрої захищені функцією NAND-lock, яка охороняє системну папку. В такому випадку можна отримати тільки частковий або тимчасовий рут.

Також важливо знати, що програми, що дозволяють отримати права адміністратора, визначаються всіма антивірусними програмами як вірус або троян. Це виправдано, оскільки такі програми, за своєю суттю, і є вірусом, який проникає в ядро системи. Але він не призводить до збоїв системи і неправильної роботи телефону або планшета, а просто дає доступ до всіх файлів, включаючи системні.



Розглянемо способи отримання прав.

Перший спосіб - SuperOneClick

Такий спосіб є найпростішим і працює на комп`ютерах з операційною системою Windows XP і більш пізніми версіями. За допомогою цієї програми можна отримати права практично на всіх пристроях з андроїдом. Для того щоб процедура пройшла вдало, необхідно завантажити з офіційного сайту Microsoft стандартні бібліотеки Windows - Net Framework 2.0. Можливо, вони вже є у вашій системі. Приступаємо до дій:

  1. Перевіряємо наявність бібліотек, якщо немає - завантажуємо.
  2. Активуємо в телефоні режим налагодження Андроїда або «debugging mode». Меню розробників - налаштування ОС.
  3. Встановлюємо всі необхідні драйвери для нашого пристрою.
  4. З`єднуємо комп`ютер і телефон кабелем.
  5. Запускаємо софт SuperOneClick на комп`ютері.
  6. Натискаємо «рут» і чекаємо закінчення процедури. Якщо програмі не вдається знайти драйвер для пристрою, натискаємо «get drivers» і далі знову «рут».
  7. По завершенні процедури в девайсе з`явиться додаток SuperUser.

Альтернативний спосіб - Unlock Root

Цей спосіб використовується, якщо не подіяв перший. Буває, що програмою SuperOneClick не вдається дати права адміністратора для пристрою.

Повторюємо ті ж дії, які були зроблені в першому способі. Меню програми просте і зрозуміле.

Ці програми можуть не спрацювати на пристроях з останніми версіями андроїда (2.3 і вище).

Без допомоги комп`ютера

У разі, якщо через комп`ютер отримати адміністративні права не виходить, можна скористатися універсальними програмами без допомоги комп`ютера.

Для цього:

  1. Заходимо в Google Play Market.
  2. Знаходимо одне з наступних програм: z4root, Universal AndRoot, VISISONary, GingerBreak, UNREVOKED, MtkDroidTools, Kingo Android Root і інші. Але важливо знати, що для всіх цих додатків є список девайсів, де вони спрацюють, і список тих, на яких вони точно не спрацюють. Перед установкою програми прочитайте в Інтернеті, яку програму краще використовувати саме для вашого пристрою. Інструкцію по роботі з ними також можна знайти.

Тепер ви знаєте, як зламати андроїд, використовуючи рут-права.Теперь ви знаєте, як зламати андроїд, використовуючи рут-права.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!