» » » Як записати відео веб-камерою?

Як записати відео веб-камерою?

Як записати відео веб-камерою?

Іноді виникає необхідність записати відео з веб-камери. Це стане в нагоді, наприклад, для того щоб відправити друзям якесь відео лист або щоб записати ролик і викласти його в мережу. Якість відео, що записується веб-камерою, все ще дозволяє бажати кращого, але запис середнього рівня все ж вам вдасться отримати. Більшість веб-камер підтримують дозволу в діапазоні від 0,3 мегапікселя до 2. Оскільки багато з нас користуються не тільки Windows 7, але і Windows Vista, або навіть XP, в даній статті ми постараємося розглянути всі варіанти того, як записати відео веб- камерою, з огляду на різні особливості цих операційних систем.

Windows XP

У ній присутній чудова програма для роботи з відео. Вона дуже зручна для новачків, і має достатній функціонал, щоб записати або «зібрати» відео. Також вона зручна в тому випадку, якщо у вас старий, малопотужний комп`ютер. Програма дуже не вимоглива до ресурсів.

Для того щоб записати відео в цій програмі, виконайте кілька нескладних кроків:

  • Перейдіть в меню «Пуск» / «Усі програми» і відкрийте Windows Movie Maker
  • У вікні програми перейдіть в меню «Файл» / «Записати відео»
  • У діалоговому вікні виберіть свою веб-камеру
  • Збережіть отриманий відеокліп за допомогою меню «Файл» / «Зберегти»

Windows Vista і Windows 7

Раніше, в Windows Vista також була вбудована програма Movie Maker Live, але розробка виявилася невдалою, і була виключена з більшості збірок даної ОС. Саме через це, тепер нам варто задуматися про використання стороннього ПО. Яке в багатьох областях перевершує своїх побратимів, вбудованих в ОС за замовчуванням.

Однією з найпростіших і популярних програм, які використовуються для наших цілей, є VirtualDub. Вона має масу можливостей, починаючи від відеозахвату і закінчуючи накладенням різних фільтрів і ефектів. Ця програма має масу достоїнств перед своїми важкими аналогами:

  • Можливість різання і склеювання відеоряду
  • Перекодування і конвертація між багатьма сучасними форматами відеофайлів
  • Робота з декількома звуковими доріжками і можливість довільного їх накладення
  • Підтримує багато форматів відео файлів: .mpeg, .dat, .mpg, .avi, .divX


Але в нашій статті ми розглянемо тільки одну з її функцій - відеозахват. Тут вона реалізована відмінно, відео не гальмує, звук записується без відставань від картинки, при цьому з мінімальними навантаженнями на ЦП. Все це завдяки тому, що програма написана на низкоуровневом мовою програмування.

Записати відео з веб-камери можна в такий спосіб:

  • Встановлюємо програму VirtualDub, попередньо скачавши її з інтернету або купивши;
  • Запускаємо програму VirtualDub, знайшовши її в списку всіх програм в меню "Пуск";
  • У вікні, переходимо в меню «File» / «CaptureAVI».

Тепер ми повинні побачити те зображення, яке транслює наша веб-камера. Якщо цього не відбувається, то необхідно вибрати потрібну камеру в налаштуваннях. В цьому випадку необхідно виконати наступні дії:

  • Перейдіть в меню «Device»;
  • Виберіть в ньому вашу камеру зі списку всіх пристроїв.

Тепер картинка з веб-камери повинна з`явитися на вашому моніторі. Залишилося тільки вказати папку, в яку буде збережено записане відео та почати запис. Для цього спочатку зайдіть в меню «File» / «SetCapturefile», після чого вказуємо шлях до потрібної папки. За допомогою клавіші F5 ми тепер можемо розпочати записувати відео, а для припинення запису за допомогою клавіші Esc.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!