» » » Куди викласти відео?

Куди викласти відео?

Куди викласти відео?

Досить часто ми стикаємося з необхідністю вивантажити в мережу відеофайли, що б поділиться ними з друзями або опублікувати в блозі. Вибираючи, куди викласти відео, слід визначитися, чи потрібен вам перегляд вашого відео онлайн або потрібно зберігання файлу з подальшим викачуванням. У першому випадку вам потрібен відеохостинг, у другому - файлообмінник.



Куди завантажити відео для онлайн перегляду:

  •  YouTube - Найпопулярніший відеохостинг. Хороша швидкість завантаження, перегляд відео. Відключається реклама. Підтримує всі формати відео. Переглядати ролик можна прямо на сайті або, отримавши спеціальний код, відео можна вставити на свій сайт або будь-який інший ресурс. Недоліки - в базовому акаунті максимально можливий час ролика для завантаження - 15 хв. Збільшити тривалість вам запропонують тільки через пів року - рік.
  • Rutube - Підтримує майже всі формати відео. Максимальний розмір файлу - 2 Гб тривалістю не більше 50 хвилин.
  • Vimeo - Досить стабільний відеохостинг. Можна переглядати на ньому або генерувати посилання для вбудовування. Підтримує HD. Система рівнів доступу до файлу. Але є недолік - дозволяє в тиждень заливати не більше 500 Мб. При цьому не обмежує час відтворення файлу. Збільшення обсягу можливо тільки на платному акаунті.
  • Dailymotion - Місце не обмежена, але заливається файл не повинен перевищувати 60 хв і 2 Гб. Зручний інтерфейс. Незручність - занадто тривала обробка файлу після завантаження.
  • Veoh - Хороший відеохостинг, немає обмежень на тривалість, на обсяг файлів і їх кількість. Недолік - не підтримує кирилицю в назвах.
  • Яндекс.Відео - Тривалість відео для завантаження не обмежена, але розмір його не більше 1.5 ГБ. Завантаження відео за посиланням і з відеокамери. Підтримка HD. Недолік - за 2 тижні може бути завантажене не більше 5 ГБ.
  • Видео@Mail.Ru - Вибір форматів не великий * .mpg, * .avi, *. Wmv. Розмір відео - не більше 1 Гб.
  • ВКонтакте - Файл не більше 2 Гб, не обмежена кількість файлів. Якщо на відео прийшла скарга, воно не видаляється - до нього закривається доступ інших користувачів. Недолік - не дуже зручний плеєр, можливо підвисання при відтворенні. Можливість кодом вбудовувати на свій сайт.
  • Letitbit.net - З недавнього часу має свій плеєр. На сайті подивитися відео не можна, але після заливки і конвертації в акаунті з`являється код для вбудовування на свій сайт. Обсяг файлу не обмежений. Термін зберігання для великих файлів - 30 днів, для маленьких - 90 днів. Після цього терміну файли доведеться перезаліть. Велика кількість реклами, причому не всю можна відключити в налаштуваннях плеєра. Через перевантаженість серверів, може спостерігатися підвисання при перегляді. З позитивних моментів - є посилання, по якій ваші друзі, з якими ви хочете поділитися відео, можуть завантажити його без погіршення якості.


Куди залити відео для скачування? Крім згаданого вище Letitbit, можна порадити наступні файлообмінники:

  • DepositFiles - Завантаження файлу до 10 Гб. Термін зберігання і обсяг інформації не обмежений. Є можливість встановити пароль на скачування окремого файлу.
  • Яндекс.Народ - Кількість файлів не обмежена. Розмір завантаження відео до 5 Гб при терміні зберігання 3 місяці. Є можливість продовження терміну зберігання.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!