» » » Чим хороша windows 8?

Чим хороша windows 8?

Чим хороша Windows 8?

Як стало відомо 23.09.2012 року, корпорація Microsoft представила перед широкою публікою останню версію своєї нової ОС Windows 8. Але відразу ж виникло безліч суперечок, конфліктів і протиріч з приводу нововведень цієї системи. Комусь вона цілком підійшла і людині подобається її використовувати, а хтось побачив у новій операционке безліч недоробок і багів. Тому в нашій статті, ми не будемо підтримувати чиюсь певну точку зору, а просто спробуємо зрозуміти, чим хороша Windows 8, а що в ній не надихає.

У порівнянні з першими днями анонса системи, коли вона ще була, можна сказати «сира», зараз вона вже більш ретельно вивчена, і ми зможемо надати на ваш розгляд її ретельний аналіз.

Windows 8: що нового

В даному розділі ми розглянемо основні нововведення даної ОС, і почнемо з її установки.

Установка і включення - тут компанія нас приємно здивувала. Система встановилася всього за 9 хвилин. Після установки пробуємо включити наш комп`ютер. І ось, знову диво! Він включився майже миттєво. Потім нас попросять вибрати необхідні настройки персональних даних, після чого ми рухаємо зображення, розблокуємо наше пристрій і починаємо користуватися. Ось власне і все, ось чим відрізняється Windows 8, від її попередниці 7-й версії, де потрібно було чекати, поки вся система завантажиться, пройде автозапуск пристроїв, і так далі.



Інтерфейс і простота користування - напевно, основна зміна в ОС, це новий стиль Metro. Він трохи нагадує собою стиль Windows Phone 7. Всі додатки в стилі Metro, напевно, одне з кращих нововведень даної операційки.

Припустимо, не особливо популярний в нашому регіоні браузер Internet Explorer став досить-таки зручним і досить комфортним, оскільки його інтерфейс призначений не тільки для стаціонарних машин, але і для ноутбуків, а також сенсорних девайсів, іноді навіть виникає бажання провести пальцем по монітору.

Просто натиснувши на пункт «робочий стіл», ви потрапляєте в звичайний для всіх інтерфейс робочої поверхні з папками і ярликами. Це зроблено для людей, які не звикли щось змінювати.



Програмне забезпечення і швидкодію системи - система трохи спритніше, ніж в сьомій версії ОС, напевно, це пов`язано із застосуванням восьмої версії на сенсорних девайсах. Що ж стосується ПО, то тут крім стандартного всім набору додатків, існують додатки в стилі нового дизайну системи - Metro. На панелі ви можете знайти спеціальний магазин Windows store, в якому додатки ці можна придбати, або просто завантажити.

Решта нововведення - нові методи аутентифікації користувачів, які дозволяють захистити систему картинкою-паролем, звичайним пін-кодом, або за допомогою біометричних даних. Також додані нові функції відновлення системи, при яких можна відновити комп`ютер аж до заводських налаштувань, або завантажити параметри, зберігши при цьому всі налаштування користувача. Радує новий диспетчер задач, тепер він більш функціональний і зрозумілий. З`явився вдосконалений пошук, і повна підтримка NET.Framework 4.5, Bluetooth 4.0, USB 3.0 і DirectX 11.1.

Ну а тепер поговоримо про мінуси і недоробки системи.

мінуси

Отже, розглянемо інтерфейс. Хоча нові плиточки досить красиво виглядають, і, без сумніву, вони функціональні, але недосвідчених користувачів вони дуже шокують. Кнопка «пуск», і зовсім кудись зникла, вікон немає. Залишився тільки набір піктограм, схожих на плитку в тротуарі. Але плитки можна міняти місцями, і то радує. Ще одне нововведення - список можна прокрутити тільки по горизонталі, а не як звично по вертикалі. Так само, щоб викликати повноекранне додаток, необхідно кликати на плитки. Створюється враження, що Windows 8 створена для планшетів і сенсорних екранів, на яких ці дії, за допомогою рухів пальців, виробляти набагато простіше. І саме шокуюче - на панелі програм не передбачено хрестика для виходу. Для закриття програми або програми, необхідно помістити курсор в ліву верхню частину дисплея, і провести від верхнього краю вниз, після чого з`явиться список запущених додатків, в якому ви вибираєте потрібну для закриття. Але комбінація Alt + F4 все-таки збереглася, так що без неї нікуди в прямому сенсі слова.

І остання недоробка - «гарячий кут» замість звичайного пуску. Наводите курсор на нижній лівий кут монітора, після чого з`являється спливаюче вікно, на яке необхідно клікнути і потім знайти серед плиток подобу пуску. Це дуже незручно, оскільки часто це вікно спрацьовує помилково.

Ну і наостанок, чи може бути що краще Windows 7? Windows 8, але тільки для планшетів і невеликих сенсорних екранів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!