Що таке windows 7?

Що таке Windows 7?

Windows 7 можна по праву вважати однією з найбільш вдалих і популярних версій операційної системи. Зараз майже у кожного другого людини стоїть саме ця версія, хоч піратська, хоч ліцензійна. Зі свого «сімкою» Windows в деякій мірі зміг повернути колись втрачені позиції на ринку розробників операційних систем. І хоча аналітики все ще говорять про «заїжджена» і неоригінальності нових версій Windows, проти статистики не підеш.

Отже, що таке Windows 7? Це операційна система найвідомішого розробника, яка вийшла в продаж в жовтні 2009 року через майже 3 роки після появи її попередниці - ОС Vista. До появи ліцензійної версії в продажу «сімку» можна було скачати з Інтернету для ознайомлення і тестування. Зробити це міг будь-яка людина на офіційному сайті Windows 7. ОП Windows 7 придбала новий інтерфейс під назвою Aero. Особливості такого програмного забезпечення - це сучасність, інтерфейс в стилі мінімалізму, безліч додаткових опцій, підтримка мульти-Тача і повна персоналізація робочого столу і інших елементів.

Зміни та нововведення

Дана операційна система працює з Unicode 5.1. Також пошук тепер доступний на кількох мовах. Крім того, «сімка» може працювати на комп`ютерах з мультитач-екраном. У всіх версіях ОС тепер є 50 оновлених шрифтів, а вже існуючі були доопрацьовані для нормального відображення. Windows 7 є першою версією ОС, в якій є більше нелатинських шрифтів, ніж латинських. Крім того, покращилася панель шрифтів, вона стала більш зрозумілою і зручніше для користування.

На питання про те, що таке Windows 7, може відповісти кожна людина, але далеко не всі користувачі знають про те, що криється всередині цієї системи. Ось, наприклад, мало хто помічає, що в Windows 7 псевдоніми папок сприймаються більш коректно. Раніше, наприклад, папка Program Files в деяких версіях переводилася на російську мову, але в Провіднику відображалася англійською. Також спеціально для даної операційної системи були створені 120 фонових малюнків, які були поділені на групи для різних країн і мов.



У новій версії Windows майже всі драйвера встановлюються автоматично, так само, як і автоматично підлаштовуються старі додатки, які наприклад, на Вісті не запускати. Крім того, є віртуальна машина ХР, на якій можна відкрити майже будь-які старі додатки. Ще одне оновлення торкнулося вбудованого медіа-плеєра. Він не тільки отримав новий інтерфейс, але і безліч свіжих кодеків. Також він тепер читає практично будь-які формати.

Сумісність з устаткуванням

Windows 7 вийшла як в 32-бітної, так і в 64-бітної версіях. Залежно від версії змінюються і вимоги до обладнання. Так, 32-бітна версія вимагає для нормальної роботи 1-гігагерцевий процесор, 1 Гб ОЗУ, 16 Гб вільного місця на жорсткому диску. 64-бітна версія потребує такого ж процесорі, але з 2 Гб ОЗУ і 20 ГБ вільного місця на комп`ютері. Також для обох версій потрібен DVD-привід і DirectX.



Але головна особливість Windows 7 - це купа «примочок» і персоналізація. Що стосується інтерфейсу, то тут використовується той же інтерфейс Aero, який був і в Вісті, але він обзавівся новими функціями. Так, з`явилася функція Shake - всі неактивні програми можна згорнути одним рухом, якщо затиснути заголовок вікна, а потім його потрясти. Функція Peek відображає зменшені вікна при наведенні миші на панель задач. Snap розгортає вікно наполовину, по вертикалі, на весь екран. Те ж саме можна робити не тільки мишкою, але і за допомогою клавіатури, що значно прискорює роботу користувача з Windows 7.

Що стосується оформлення, то воно є в декількох варіантах. Перший варіант - це Аеро, унікальний стиль з різнокольоровими вікнами, прозорими заголовками і т. П. Другий варіант - це спрощений стиль. У ньому просто відключені деякі можливості Аеро. Класичний стиль оформлення доступний в різних колірних схемах, а за зовнішнім виглядом ідентичний Windows 2000. Крім того, можна створювати власні теми оформлення, але для цього потрібно встановлювати неофіціональний патч.

Реєстр в Windows 7

У новій ОС простіше зрозуміти, що таке реєстр Windows 7, він став візуально зрозуміліше. За визначенням реєстр - це база даних, де знаходяться всі відомості про параметри та файлах системи. У Windows 7 існує команда «Виконати редактор реєстру». Ви побачите строго ієрархічну структуру, яка підпорядковується запитам користувача і виводить дані у вигляді папок і містяться в них елементах. У розділах реєстру можна побачити всі дані, які забезпечують нормальну роботу комп`ютера. Там зберігається інформація про користувачів, програмне забезпечення, встановлене обладнання, є короткі дані про файлах і папках. При запуску Windows 7 вся ця інформація перевіряється і оновлюється так само, як і після закінчення роботи.

У реєстрі постійно з`являється нова інформація, адже ви постійно підключаєте нове обладнання і встановлюєте програми. Крім того, якщо ви видаляєте файл через корзину, то він пропадає з системи візуально, але залишається в реєстрі. Тому щоб вчасно видаляти файли і не перевантажувати систему, потрібно знати, що таке реєстр Windows 7 і шлях до нього. Видаляти звідти файли краще за допомогою спеціальних програм, щоб випадково не позбутися від файлів, що мають важливість для стабільності системи.

У новій версії Windows майже всі драйвера встановлюються автоматично, так само, як і автоматично підлаштовуються старі додатки, які, наприклад, на Vista не запускаються. Крім того, є віртуальна машина ХР, на якій можна відкрити майже будь-які старі додатки. Ще одне оновлення торкнулося вбудованого медіа-плеєра. Він не тільки отримав новий інтерфейс, але і безліч свіжих кодеків. Також він тепер читає практично будь-які формати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!