» » Як пробачити образу?

Як пробачити образу?

Як пробачити образу?

Люди часто ображаються один на одного. Та й скандали в сім`ях - справа нерідке. Як пробачити образу, яка заважає жити і чи потрібно прощати? Кілька простих правил допоможуть справлятися з гнівними поривами, запобігаючи розмальовки та сварки.

Шкода від образ

Найчастіше, коли зачіпається честь наших близьких людей або наше власну гідність, то в душі виникає і затаивается образа. Однак необхідно приймати всі існуючі способи, щоб її викорінити. Адже затаєні образи дуже небезпечні для всього організму. Вони позбавляють людину радості життя, змушуючи постійно тримати в пам`яті кривдника, вибудовувати якісь немислимі плани помсти, наповнюючи внутрішній світ людини зайвої агресією і стражданнями. У світі тепер надлишок негативу, а образи вносять у внутрішній світ людини хаос і безлад.

Образа закриває людині очі



Кожній людині необхідно викреслювати зі свого життя таке почуття, як образа, тому що вона призводить до глухий кут. Вся відбулася ситуація виглядає зовсім по-іншому, коли серце терзають образи, які є ні що інше, як прояв самолюбства і гордості. Якщо ображатися - звичайна справа для людини, то виникає дуже великий ризик, несподівано для себе, залишитися на самоті, коли нікого не буде поруч і нікому буде надати підтримку в потрібні хвилини.



Прощати чи образу, якщо зачепили дуже сильно? Та людина, на якого затаюють образу, починає мимоволі відчувати себе винуватим. Хіба комусь подобається жити з постійним відчуттям провини? Уміння пробачити, а не таїти образу, підгодовуючи її з кожним днем, - ознака дорослої, здорової особистості.

Вчимося прощати

Навчитися прощати - справа досить важка, яка потребує великого смирення, але це так само необхідно, як повітря і вода для організму. Як це зробити, якщо дуже важко?

  •  Спочатку варто поміркувати, що спонукало людину, яка завдала образу, вчинити саме так. Дуже часто причиною є поганий настрій людини або прояв важкого характеру, з яким кривдник постійно намагається впоратися. Завжди необхідно враховувати всі нюанси. Може у людини щось трапилося, пов`язане з близькими, рідними йому людьми. У будь-якому випадку, якщо з`являється почуття образи, якось вгамувати свій палаючий характер, необхідно розслабитися і поміркувати над мотивами кривдника. Важливо враховувати і той нюанс, що, якщо ображається людина лише на тих, хто йому небайдужий. Адже якщо людина нам незнайомий, то замість глибокої образи ми лише розсердимося на пару хвилинок. А якщо з нами погано обійшовся близька нам людина, то хіба може один його вчинок перекреслити все ті теплі почуття, які ми до нього відчуваємо?
  • Варто все обговорити з кривдником в спокійній, невимушеній обстановці. Якщо не проявляти при цьому агресію, то це значно скоротить можливість появи подібної ситуації в майбутньому. Можливо, жінка чекає від чоловіка слів: Кохана, прости за образи. Але чоловіки менш емоційні, ніж жінки і можуть бути застарілими такі потреби. Можна спокійно без скандалу пояснювати свої почуття і кохана людина обов`язково зрозуміє.
  • Якщо людина помічає, що ображається на інших з певною регулярністю, то варто задуматися про свою високу самооцінку. Впевнений в собі, яка розсудлива людина не буде кожен випадок сприймати як нанесення образи його власної гідності - це є самоповага, яке можуть допомогти підняти близькі люди і консультації потрібних фахівців.

Коли людина надто уразливий, то він сам прирікає себе на важке існування, позбавлене яскравих вражень. Під уразливістю часто ховається необхідність людини тримати себе в емоційному тонусі. Однак набагато корисніше буде замінити такий спосіб заняттями якимось цікавою справою, яке приносило б щоденну радість замість агресії. Тоді, життя, повна нових ідей і планів, принесе набагато більше позитивних емоцій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!