» » Як пробачити і забути?

Як пробачити і забути?

Як пробачити і забути?

Наше життя не буває завжди рівною і щасливою. Іноді ми стикаємося з невідповідними людьми, які виводять нас з щасливого рівноваги. А іноді така людина підбирається занадто близько і потім робить боляче. Раз вже вберегтися від такого розвитку подій не вдалося, потрібно постаратися вийти зі складної ситуації так, щоб не втратити віру в себе і бажання жити. Як пробачити і забути того, хто значив дуже багато?

зрада

Так буває, вас зрадив друг або подруга, яка була поруч, була кращою і найріднішої. А може, ваша друга половина раптово пішла на зраду? Життя втрачає фарби, немає сил посміхатися і дивитися кіно, немає бажання рухатися, їсти і чимось займатися. Деяким в такій ситуації постійно хочеться спати. Однак в такому стані залишатися довго не можна.

Образа в душі - це погано дуже. Вона може проростати все глибше і завдавати все більше болю. Іноді з`являється бажання прощати, не забувати ніколи. Однак вважається, що ці самі образи накопичуються в нас і викликають специфічні, серйозні захворювання. Наприклад, образа на чоловіків може послужити початком онкології. Тому потрібно спочатку позбутися від неї. Пробачити, не означає забути, отже, будемо діяти по порядку.

пишемо листа

Психологи радять, як можна позбутися від образи. Один із способів простий і доступний. Напишіть листа вашому зраднику. Постарайтеся згадати все, що роз`їдає душу, все, що досі ранить. Бажано структурувати цей текст, або розбити на пункти. Лікарі-«мозгоправи» радять кожен такий пункт, починати зі слів «прощаю тебе за ...».



Пишіть, поки не стане легше. Тепер потрібно знищити лист безслідно. Якщо порвати, то так, щоб шматочки були мінімальними. Можна спалити або втопити. Ця терапія не зможе допомогти за один раз. Бажано повторювати процедуру, як тільки стане погано. Буває досить трьох листів, а буває, мало і двадцяти.

Іноді людям зручніше описувати в електронному вигляді свої емоції, тобто не на папері, а на комп`ютері. Що ж, якщо і вам теж - дерзайте.

шукаємо заняття



Як це не банально - займіть себе чимось. Не завжди достатньо зрозуміти, пробачити. Забути б ще й ніколи не повертатися до минулого.

Якщо ви подумаєте, то напевно згадайте, що мріяли про щось ще до зустрічі з цією людиною. Спілкуючись з ким-небудь, ми мимоволі звертаємо з дороги, на якому б виявилися, якби йшли по життю поодинці. Люди - як кулі в більярді, стикаючись, змінюють напрямок свого руху і руху опонента. Тому, швидше за все, ви переосмислили свої мрії і бажання, і вже не згадували згодом про те, чого б вам хотілося. Прийшла пора зробити це. Може бути, ви хотіли кудись з`їздити. Може, мріяли навчитися танцювати, співати. Починайте згадувати і здійснювати свої, а не чиїсь бажання. Пробачити, не означає забути, тому постарайтеся звільнити свій мозок від зайвих спогадів.

Іноді дуже дієвий ефект дає пірнання в роботу. Тільки не в хазяйські домашні справи, а в роботу, яка дає дохід. Люди, які пережили зраду, часто досягають величезних вершин у своєму бізнесі або службі. А це позитивний результат боротьби з депресією. Не упускайте його.

Подумайте про інших

Благодійність - пафосне слово, проте воно найкраще відображає наш рада. Допоможіть комусь. Стати чарівником, який виконує заповітні бажання. Допоможіть дітям, які прописані в дитбудинку. Зберіть речі, купите цукерки і віддайте їх тим, хто її потребує.

Однак будьте обережні в своєму пошуку корисних занять. Якщо ви почнете відволікатися, що не позбувшись, як слід від образи, неприємні відчуття нікуди не подінуться, а лише сховаються глибше, що вкрай погано. Людина сподівається, що зможе просто викинути з голови зрада, забути. Не можна пробачити легко велику підлість, це так. Однак варто постаратися пройти весь рекомендований шлях, щоб позбавившись від образи, стати щасливішим і сильніше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!