Як забути все?

Як забути все?

У нашій сьогоднішній статті мова піде про деякі особливості нашої психології. Ми будемо говорити про те, як забути все, точніше - за допомогою чого це можна зробити. Дуже часто нас мучать минулі спогади, не даючи нам нормально жити, але впоратися з ними реально.

Як забути все погане

Класичний рада психологів полягає в тому, щоб зайняти себе чимось іншим. І в цьому є певний резон. Якщо подумати, то зайнята людина не витрачатиме занадто багато часу на спогади про минуле, звертаючись до нього лише в разі потреби. Навіть у свій вільний час у нього не буде часу ворушити минуле, так як захочеться елементарно відпочити від справ. Так що завантажити себе - не така вже й погана ідея. Ну а що робити тим, у кого це не виходить? Тут і деякі психологи можуть зайти в глухий кут. Забути про все - як можна зробити це ще? Існує ще один спосіб, який називається дуже просто - усвідомлення. Але що потрібно усвідомити? Ось про це ми зараз детально і поговоримо.

Що таке минуле



Здавалося б, відповідь гранично проста, минуле - це те, що відбувалося з нами колись, давно або не дуже. Ключове слово тут - відбувалося. Таким чином, минуле - це наш розум, який турбує нас, не даючи нормально жити в сьогоденні. З розумом можна впоратися тільки одним способом: усвідомити, що все, що відбувалося колись, не реально. Легко сказати, але у багатьох це не виходить. Тоді задайте собі таке питання: чому ви так прив`язані до минулого, невже в цьому немає нічого цікавого? Може бути, я скажу вам банальну річ, але в проживанні минулого в розумі немає ніякого сенсу, ви просто перетворюєтеся в зомбі, запрограмованого людини, втраченого не стільки для суспільства, а, в першу чергу, для себе. Не вражає? Тоді я розповім вам про один цікавий людині, який пройшов в житті дуже багато, в тому числі і війну, але в підсумку став відомим завдяки своїй здатності допомагати людям справлятися з різними труднощами, і зокрема - долати проблеми, пов`язані з минулим. Звали його Харілай Пуньджа, але в світі він більше відомий під ім`ям Пападжі. Так ось він дуже цікаво відгукувався про розум. Розум, говорив він, це грабіжник могил, відкопують кістки з минулого для своєї поживи. Для того щоб це зрозуміти, потрібно просто пережити якийсь яскрава подія, навіть потрясіння. У цей момент ви не будете думати ні про що, крім як про цю подію.

Найдієвіший спосіб



Ось уявіть: ви йдете по лісовій стежці, думаєте про те, що на наступному тижні поїдете на відпочинок в теплі краї чи переживаєте свій розрив з яким-небудь людиною. І тут на стежку вискакує лось. Скажіть - про що ви будете думати? Куди поділися ваші думки про минуле? Правильно, від них не залишиться й сліду, тому що в даний момент вам потрібно буде думати про набагато більш важливі речі, а саме - про власну безпеку. У разі з однієї притчі йшлося про жінку, розмірковує про весілля, коли на дорогу перед нею вискочив лев. Так ось потрібно запросити на свій шлях такого лева або, якщо виражатися не фігурально, поміняти щось у своєму житті. Тут може допомогти і нове захоплення, і нова робота, і зміна місця проживання або поїздка куди-то і, звичайно, нова любов. Минулого немає - є тільки наша пам`ять про нього, і це незаперечний факт. І в самій пам`яті немає нічого поганого, головне - правильне нею користуватися, а саме: для вирішення завдань в сьогоденні.

про образи

Приблизно схожа методика і з тим, як забути всі образи. Просто подумайте про те, що це за образи. Запевняю вас: багато хто з них по зрілому міркуванні здадуться вам несерйозними. Ну, а серйозні - нехай послужать вам уроком на майбутнє. Сприймайте це саме як урок, що з подібними людьми краще не мати ніяких справ. Часто задають питання: а чи треба мститися? Його потрібно вирішувати, виходячи зі свого характеру. Наприклад, є речі, яких я пробачити не можу, коли серйозна образа нанесена не мені особисто, а близькій людині. Ви можете діяти на власний розсуд, але не забувайте, що відповідати треба адекватно, ні в якому разі не перегинаючи палицю. Більшість же образ хворі лише для нашого его - такі можна просто залишити без уваги і приділити увагу речам більш важливим. Просто потрібно не плутати почуття власної гідності і его - це зовсім різні речі. Так ви уникнете багатьох непотрібних переживань, чого вам і бажаю. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!