» » » Що зробити хорошого?

Що зробити хорошого?

Що зробити хорошого?
Що зробити хорошого?

Давайте поміркуємо над тим, що зробити доброго в житті, щоб не було відчуття і образи на «безцільно прожиті роки», як говорить відома істина. Однак крім конкретних варіантів, які також будуть запропоновані вам тут, потрібно задати загальний напрямок розвитку. А слідувати правильному шляху неможливо без розуміння речей, описаних в наступному розділі. Давайте їх озвучимо.

Що зробити, щоб стало добре

Як то кажуть, не робити поганого - вже добре. І це щира правда - якщо людина не заважає жити іншим, він живе правильної життям, оскільки ні у кого немає такого права - втручатися в життя кого б то не було без відома самої людини. Тому перестаньте постійно вказувати, перестаньте шкодити і навчитеся замислюватися, перш за все, про власне життя. Чужим життям цікавляться люди або відверто збиткові, або ті, які намагаються «зробити, як краще». Що з цього виходить, ви можете побачити в мультфільмі «Заєць, який любив давати поради», подивіться його.

Це приголомшливий по глибині радянський шедевр, і, до того ж, зовсім навіть не дитячий. Ну, а тепер наступний крок - приносимо користь. Для цього в першу чергу потрібно вибрати заняття, яке приносить задоволення нам самим. Можливо, для когось це прозвучить одкровенням, але все, що ми робимо - ми робимо головним чином для себе. Не вірите? Для чого ви працюєте? Щоб заробляти. А для чого заробляти? Щоб забезпечувати себе і свою сім`ю. Для чого ви допомагаєте оточуючим? Якщо бути чесним перед самим собою, то допомагаємо ми теж для власного задоволення і заспокоєння, тому допомагаючи іншим, ми надаємо допомогу і собі теж. Ну і тепер варіанти - чим зайнятися.

Що можна зробити хорошого



Знайти цікаве заняття, яке приносить користь вам і / або навколишнім, яке буде розвивати вас, як особистість. Коли я пишу ці рядки для вас, я теж розвиваюся і допомагаю собі - адже не будь вас, для кого тоді писати? Це може бути наука, мистецтво, спорт або будь-яка інша фізична і розумова робота - в будь-якому випадку це піде вам на користь, а частіше - не тільки вам. Ви хочете бути лікарем або психологом, учителем або тренером? Відмінно, це дуже потрібні професії, але для того, щоб стати хорошим фахівцем, потрібно багато освоїти. А освоївши ці професії, ви допоможете не тільки оточуючим, але і собі теж. Захищайте природу, дбайте про людей і тварин, вчіть людей, допомагайте їм впоратися з їх негараздами - адже немає більшої радості, ніж бачити, як живе і радіє людина або інша істота, якому ви допомогли. Гідних занять маса, виберіть до душі - і удосконалюйтеся в цій справі. Досконалості немає межі, але грань, яка відділяє професіонала від любителя, існує. І в цьому є теж інтерес - у її розвитку, яке куди цікавіше в реальному житті, ніж в будь-який комп`ютерної грі. І якщо вже ви читаєте цю статтю, значить, прийшов час зробити що-небудь хороше, чи не так? Найголовніше, щоб заняття було:

  1. приносить радість і цікавим для вас;
  2. корисно для вас самих і навколишніх.

Якщо два вищевказаних умови дотримуються, то, поза всяким сумнівом, добру справу ви точно зробите. А ключ, як завжди, простий і складний одночасно - перестати лінуватися і метушитися. Лінь і суєта - два наших головних ворога, позбувшись від яких, ми зробимо свою діяльність набагато продуктивнішою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!