» » Як правильно сповідатися і причаститися?

Як правильно сповідатися і причаститися?

Як правильно сповідатися і причаститися?

Різні релігійні обряди вимагають суворого дотримання традицій їх виконання. Поговоримо трохи про сповідь і причастя. Як правильно сповідатися і причаститися, що треба робити, що необхідна для даних обрядів. 

Як правильно сповідатися

Необхідно довго вчитися, щоб правильно сповідатися. Цього вимагає будь високоморальне справу. У сучасному православ`ї стверджується, що в міру зростання вміння сповідатися, зростають і вимоги Бога до суб`єкта сповіді. Правильна сповідь - це повне розкриття й особливий стан душі, при якому людина, в общем-то, і здатний до повного розкриття себе і свого життя. Потрібно також відчувати сильну ненависть до гріха і не менше бажання більше не чинити таким грішним чином. Багато священнослужителів говорять про те, що потрібно жити покаянням, так як навколишнє життя наскрізь просякнута гріхом. Виходячи з цього, людина, яка бажає жити в світі вільним від гріха, повинен не обмежуватися лише тимчасовим покаянням.

Як правильно причаститися



Не слід причащатися двічі в один і той же день. Це не дозволено нікому. Ні священика, ні мирянину. У дияконів немає права на причастя віруючих. Все, що стосується причастя підпорядковане дуже строгим правилам, недотримання яких спричинить тижневий бойкот з боку церкви і священиків. Також, причастя містить звід жорстких правил виконання обряду для дітей, особливо, для немовлят. Інформацію про причасті і про правила здійснення даного обряду можна почерпнути з літературних джерел або в прилеглій церкви у священика.

Релігія дає людині віру. Часто, факти постуліруемие церквою, не підтверджені нічим, крім священних писань і джерел. Вірити в це чи не вірити - особиста справа кожного. Релігія дає сенс життя, але відбирає право вибору.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!