» » » Як замолити гріхи?

Як замолити гріхи?

Як замолити гріхи?

Сучасне суспільство часто відноситься до релігії як до якогось абстрактного елементу культури. Деякі навіть ходять до церкви, щоб віддати данину моди. При цьому, не дотримуючись постів і заповідей, і не знаючи молитов. Такий підхід призводить до того, що люди грішать, не замислюючись ні про свої дії, ні про їх наслідки. Усвідомлення того, що щось було зроблено не так приходить тільки після того як в їхньому житті відбуваються нещастя. Тоді згадуючи своє життя, і аналізуючи те, що відбувається, вони розуміють, що зробили у своєму житті багато поганого. І тоді вони і задаються питанням, як замолити гріхи?

Замолювати гріхи молитвою

Щоб замолити свої гріхи, в першу чергу, слід щиро в них покаятися. Для цього краще звернутися до священика. Ті люди, які часто відвідують церкву, найчастіше мають власного духівника, однак якщо ви не є постійним прихожанином, то священика можна вибрати самому. Але в цьому випадку слід звернути увагу на те, як проводитиметься сповідь. Вона може проходити потоком, тобто людина перераховує всі свої гріхи, а священик у свою чергу їх відпускає. Однак якщо ви дійсно покаялися у своїх гріхах, то такий варіант навряд чи вас влаштує. Тому краще вибрати священика, у якого буде час на бесіду з вами, в ході якої він зможе дати раду, а вами буде прочитана молитва від гріхів.



Будь-священик шанує таємницю сповіді, і все, що ви йому розкажіть, буде збережено в секреті. Тому не слід нічого приховувати, як би все страшно не було, краще розповісти все як є. Як правило, священик дасть вам деякі вказівки, які слід неухильно дотримуватися. Це може бути замовлення молебню, пост або щоденна молитва про прощення гріхів. Варто врахувати, що читання молитов має йти від серця, тільки так ви зможете звільнити свою душу від тягаря скоєного гріха, очистити совість і знайти душевну рівновагу, і в результаті наблизитесь до Бога. Іншими словами ви очистите своє серце, відродите душу і зцілити свідомість. В процесі покаяння ви поринете в спогади, і відзначите гріховність ваших думок, вчинків, почуттів в певний період вашого життя і зможете звільнитися від гнітючого стану.

Багато жінок задаються питанням про те, як замолити гріх аборту. Неважливо, з яких причин вони це зробили, важливо, що усвідомили свою помилку. У цьому випадку потрібно каятися, потім священик накладе епітимію, яка носить скоріше виховний характер, ніж знімає гріх. На жаль, молитви знімає гріх аборту не існує, але ж завжди можна допомогти іншим жінкам не зробити його. Якщо ви не маєте дітей, то можна усиновити дитину і виховати його, що прирівнюється до побудови храму. У будь-якому випадку, який би гріх ви не вчинили, його можна спокутувати добрими справами, робити від чистого серця.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!