» » Як грати в судоку?

Як грати в судоку?

Як грати в судоку?
Як грати в судоку?

Судоку - дуже популярна головоломка з цифрами. Варто один раз зрозуміти, як грати в судоку, і Ви не зможете від неї відірватися!

Суть гри:

Клітини ігрового поля необхідно заповнити числами від 1 до 9. У кожній лінії по вертикалі і по горизонталі не повинно бути повітряних цифр. Також вони не можуть повторюватися і в малих квадратах (3х3 клітини). На самому початку гри вже стоять цифри (в залежності від складності рівня кількість спочатку заданих цифр може відрізнятися).

Правила гри в судоку:

  • Виберете рядок, стовпець або квадрат, з максимальним числом заданих чисел. Допишите відсутню (краще використовувати олівець). У переважній більшості випадків є таке місце, куди підходить тільки 1 число.
  • Далі переглядайте черзі кожен стовпець, порівнюйте, які числа можуть підходити в кожну клітину. На окремому листочку можете виписувати варіанти.
  • Переглядаючи також рядки і квадрати, виключайте цифри, які повторюються.
  • У міру заповнення цифрами головоломки, розгадувати її буде все легше.

Починайте грати в судоку з легких завдань, адже вміння вирішувати головоломку приходить з досвідом. Або пограйте в судоку онлайн - неправильні числа будуть виділятися іншим кольором. Це допоможе пристосуватися до гри. Під час даного заняття розвивається логіка, тому поступово можна ускладнювати рівень. Також подивіться відео, яке додається до статті.

Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!