» » » Як створити робота?

Як створити робота?

Як створити робота?
Як створити робота?

Коли мова заходить про роботів, ми уявляємо собі гігантську машину з штучним інтелектом, як у фільмах про Робокопа і т. Д. Однак робот не обов`язково повинен бути великим і технічно складно зробленим пристроєм. У цій статті ми розповімо, як створити робота в домашніх умовах. Створивши власного міні-робота, ви переконаєтеся, що ніяких спеціальних знань і інструментів для цього не буде потрібно.

Матеріали для роботи

Отже, створюємо робота своїми руками, підготувавши наступні матеріали для конструювання:

  • 2 невеликих шматка дроту.
  • 1 маленький іграшковий двигун на 3 Вольта.
  • 1 батарейка АА.
  • 2 намистини.
  • 2 невеликих квадратних шматка пінополістиролу різного розміру.
  • Клейовий пістолет.
  • Матеріал для ніжок (скріпки, головка зубної щітки і т. Д.).

Інструкція по створенню робота

Тепер перейдемо до поетапного опису, як створити робота:

  1. Приклейте більший шматок пінополістиролу до іграшкового двигуну до сторони з металевими контактами зверху. Це необхідно, щоб захистити контакти від попадання вологи.
  2. Зверху шматка пінополістиролу приклейте батарейку.
  3. Другий шматок пінополістиролу приклейте ззаду двигуна, щоб створити невеликий ваговій дисбаланс. Саме завдяки цьому дисбалансу робот отримає можливість переміщатися. Дайте клею висохнути.
  4. Приклейте ніжки до двигуна. Щоб ніжки трималися максимально міцно, до двигуна спочатку необхідно буде приклеїти невеликі шматки пінополістиролу, а вже до них потім приклеїти ніжки.
  5. Дріт до двигуна можна або примотати ізолентою, або припаяти. Другий варіант більш кращий - так робот прослужить значно довше. Обидва шматки дроту необхідно припаяти до металевих контактів на двигуні максимально міцно.
  6. Далі вам необхідно буде приєднати будь-який з шматків дроту до однієї зі сторін батарейки, до «плюса» або до «мінуса». Її можна прикріпити до батарейці або за допомогою ізоляційної стрічки, або за допомогою клейового пістолета. Кріплення за допомогою клею надійніше, але при його нанесенні необхідно бути максимально обережним, тому що якщо ви використовуєте занадто багато клею, контакт між дротом і батарейкою буде втрачено.
  7. Приклейте намистини до батарейці для імітації очей.
  8. Підключіть другий шматок дроту до іншого кінця батарейки, щоб привести робота в рух. В даному випадку краще використовувати не клей, а ізоляційну стрічку. Так ви легко зможете розімкнути контакт і зупинити робота, коли він вам набридне.


Такий робот прослужить рівно стільки, на скільки вистачить заряду батареї. Як бачите, створення роботів в домашніх умовах - це досить захоплюючий процес, в якому немає нічого складного. Безумовно, ви можете згодом спробувати створити і більш складні, програмовані моделі. Однак для їх створення вам будуть потрібні певні знання і додаткові матеріали, які продаються в магазині електротехніки. Такий же іграшковий міні-робот можна легко зробити разом з дитиною за лічені хвилини.

Вам також може бути цікава стаття Як зробити робота.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!