» » » Як зробити пап'є-маше?

Як зробити пап'є-маше?

Як зробити пап`є-маше?
Як зробити пап`є-маше?

Пап`є-маше називають масу, отриману в результаті змішування волокнистих матеріалів (папір, картон) і клею. Цією технологією ми зобов`язані китайцям, які використовували її для виготовлення шоломів. З пап`є-маше можна робити предмети інтер`єру, меблі, муляжі і різні вироби. Тепер спробуємо розібратися, як зробити пап`є-маше своїми руками.

простий варіант

Для початку пропонуємо вам ознайомитися з наступним способом. Маса, отримана за цим методом, дуже економічна, але кілька грубувата. Вона ідеально підійдепап`є маше для чорнових робіт.

Для роботи нам знадобляться:

  • рулон сірої туалетного паперу або паперові осередку від яєць;
  • клейстер.

виготовлення маси

  1. Туалетний папір рвемо на невеликі шматочки, поміщаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона лише трохи її покрила. Ставимо каструлю на плиту і варимо, постійно помішуючи, до отримання однорідної маси, яку необхідно процідити через друшляк. Якщо ви вирішили в якості основи використовувати яєчні комірки, замочіть їх у гарячій воді мінімум на 5 годин. Як тільки осередки розтопляться, перемішайте їх до утворення дрібних шматочків. Відкидаємо суміш на друшляк.
  2. За допомогою кухонного комбайна або блендера подрібнюємо нашу папір. Не можна чекати її висихання, в такому стані техніка не зможе з нею впоратися.
  3. Висипаємо наші волокна тонким шаром на плівку і ретельно їх просушують майже до повного висихання. Ви можете висушити їх повністю. Таким чином у вас завжди буде заготовка, з якої можна буде швидко замісити пап`є-маше.
  4. Додаємо в масу трохи клейстеру і починаємо її вимішувати. Поступово додаючи клейстер, продовжуємо місити масу. Як тільки вона стане еластичною, можна починати з нею працювати.

складний варіант



Тепер розглянемо другий варіант, як можна зробити пап`є-маше.



Підготуйте для роботи:пап`є маше

  • рулон сірої туалетного паперу;
  • гарячу воду;
  • крейда;
  • крохмаль;
  • глину;
  • клей ПВА;
  • клей Бустилат.

Хід робіт:

  1. Туалетний папір заливаємо невеликою кількістю гарячої води. Тепер вам необхідно перетворити цю масу в кашу. Для цієї мети можна скористатися кухонним комбайном або блендером. Але якщо техніку шкода використовувати, візьміть вантуз і попрацюйте ім. Ефект буде тим же.
  2. Добре віджимаємо масу. Найкраще для цього відкинути її на тканину. Для подальшої роботи нам знадобиться не всі її кількість, а пап`є машетільки 230 грам.
  3. Додаємо до нашої папері 50 мл клею ПВА і 150 мл клею Бустилата.
  4. Тепер ретельно перемішуємо всі компоненти, щоб вийшла однорідна пастоподібна субстанція. Це можна зробити руками, але якщо у чоловіка є дриль із спеціальною насадкою для замішування, рекомендуємо скористатися нею.
  5. Вводимо в масу глиняний порошок (3 чайних ложки) і 150 мл крохмалю. Перемішаємо нашу суміш. Додаємо 150 мл крейди і починаємо вимішувати масу, як ви б робили це з тестом.
  6. Потроху підсипає крейда і крохмаль до отримання потрібної консистенції. Якщо ви плануєте наносити масу пензликом - м`якшою, якщо ліпити - до стану пластиліну.пап`є маше

Зберігати таке пап`є-маше треба в холодильнику, помістивши в пакет або пластиковий контейнер. Якщо маса здасться вам тугий, додайте в неї перед роботою трохи клею Бустилат.

За цим рецептом пап`є-маше виходить пластичне, практично не всихає і не потребує кропіткої Ошкурювання.

Якщо у вас залишилися питання, ознайомтеся з відео, в якому детально розповідається, як зробити пап`є-маше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!