» » » Як зробити арбалет в домашніх умовах?

Як зробити арбалет в домашніх умовах?

Як зробити арбалет в домашніх умовах?

Ставите питанням, як зробити арбалет в домашніх умовах і чи реально виконати його власними руками? У даній статті ми розберемося в них, дізнавшись, що для цього необхідно і ознайомившись з докладними інструкціями. Безумовно, вам буде потрібно докласти зусиль, запастися терпінням і проявити старанність. Тим, у кого є певний навик роботи з деревиною, процес цей не повинен здатися складним. Тим же, хто такими навичками не володіє, доведеться витратити на виготовлення арбалета досить багато часу.

Сучасне призначення арбалета

На сьогоднішній день відроджується інтерес до змагань і турнірів зі стрільби з метальної зброї. Наприклад, стрільба з лука займає в Росії досить серйозне місце, змагання з цього виду спорту проводяться регулярно, він є олімпійським. А що ж арбалет? Для спортивних змагань зі стрільби з цього виду зброї немає спортсменів, тому і немає можливості організовувати змагання. І адже не в тому справа, що арбалет не подобається людям. Фахівці вважають, що цього виду спорту складно розвиватися, тому що дуже непросто виготовити арбалет самостійно, вдома. Але ми спростуємо їх подібна заява і доведемо те, що зробити арбалет в домашніх умовах - завдання цілком реальне.

Покрокова інструкція виготовлення

Розглянемо докладно, як зробити арбалет в домашніх умовах.



Для цього нам потрібні наступні деталі:

  • ложа,
  • пружинне ланка,
  • механізм спуску,
  • прицільна конструкція.

Для виготовлення ложі потрібні тверді породи дерева. Форма повинна співвідноситися з професіоналізмом стрілка, зручністю приклада, залежатиме від художнього смаку і можливостей, що дозволяють зробити арбалет в домашніх умовах. Завдання можна істотно полегшити, якщо буде використана ложа від стрілецької зброї. Поглиблення, яка відстає від стовбура, треба заповнити дерев`яним бруском і закріпити його, скориставшись спеціальним клеєм.



При створенні ложі особливу увагу треба приділяти обробці тятиви, вірніше, її поверхні і стріли направляє. Від того наскільки якісно буде виконана ця робота практично повністю залежить купчастість стрільби. Поверхня тятиви і стріли направляє не повинні бути шорсткими, на них не повинно бути задирок, вони повинні мати строгу прямолінійність. В ідеалі тятиву і стрілу треба обробити на фрезеровочного спеціальному верстаті з зачисткою малої шкіркою і поліруванням. Розмір напрямних пазів для стріли повинен становити 8 міліметрів. Форма для приклада повинна бути вирізана з дошки, товщина якої становить 3 сантиметри. З метою надання стріли зверху вистругував жолобок, який повинен бути укріплений металевими рейками. Арбалет можна буде виготовити простіше в тому випадку, якщо для арбалетного лука використовувати старі дуги від спортивного лука. Встановлювати їх треба на спеціальну колодку.

Продовжимо розбиратися, як зробити арбалет в домашніх умовах, і з`ясуємо питання виготовлення тятиви. Її можна виконати з таких матеріалів як фастфлайт, дейнема, лавсан. Основною характеристикою тятиви є її здатність розтягуватися. Нитка на арбалеті потрібно закріпити, а ступінь натягу відрегулювати.

Спусковий механізм робиться зверху. Прицільний пристрій має бути виконано із цілини і декількох мушок. Цілик - це пластина з прорізами і гранями. Грані обов`язково повинні бути паралельними мушці. Діоптіческій приціл може мати діоптр замість цілини. Діоптр - це пластинка, яка має круглий отвір. Оптичний приціл дозволяє бачити предмети вилучені, він являє собою цілу оптичну систему. Ще приціл може бути лазерним. Він буде випускати лазерний промінь, за допомогою якого є можливість орієнтуватися.

Тятиву ми можемо натягувати завдяки наявності стремена. Прагнучи являє собою сталевий трос або шестімілліметровой дріт. Одним кінцем трос або дріт кріпиться на арбалетного підставі, а до іншого прикріплюються ручки, за які стрілок буде тягнути. Щоб не поламати арбалет, необхідно пам`ятати, що в обов`язковому порядку повинна враховуватися ступінь натягу дуги і аеродинамічні властивості стріл.

Ось і все про те, як зробити арбалет в домашніх умовах. Тепер ви знаєте, що це цілком реально. До того ж цей процес принесе вам масу задоволення. Але ніколи не варто забувати, що зброя - не іграшка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!