» » » Як намалювати дерево родини?

Як намалювати дерево родини?

Як намалювати дерево родини?

Складання генеалогічного древа - цікаве і корисне заняття. Ви дізнаєтеся про історію своєї сім`ї і через неї розкриваєте свою власну особистість. У минулому в культурах багатьох народів незнання свого родоводу прирівнювалося до неписьменності. Єгипетський жрець в діалогах Платона «Тімей і Критий» говорить греку, перерахував свій рід до засновника: «Ви, елліни, вічно залишаєтеся дітьми, бо не пам`ятаєте батьків своїх». Складання сімейного древа допоможе не тільки краще зрозуміти себе, а й дізнатися про своїх близьких, своїх батьків, бабусь і дідусів з нового боку. Вам відкриється багато цікавого і ви зможете побачити так добре знайомих вам людей з іншого боку.

Як зробити генеалогічне древо. Збір інформації

  1. Основне джерело в складанні древа - це спілкування з родичами. Нам потрібно дізнатися все, що кожен з них знає про сім`ю і ретельно записати всю інформацію. Бажано уточнити всі спірні або незрозумілі моменти, прочитати те, що записали і запитати, чи все правильно ви зрозуміли.
  2. Архіви - це ще один великий джерело інформації. Якщо ви вже маєте якимись даними, можна продовжити пошук на їх основі. Якщо ви знаєте, де жили ваші предки, запитайте інформацію з місцевого архіву, щоб дізнатися, звідки вони прибули, які були родичі і так далі.
  3. Можна поспілкуватися з людьми, які займаються генеалогією. Але до всієї знайденої інформації варто ставитися критично і по можливості ретельно все перевіряти.

Як намалювати дерево родини: графічне оформлення і структура генеалогічного древа

Після того, як потрібна інформація зібрана, можна приступити до оформлення древа. Якщо ви складаєте його на комп`ютері, це можна робити і паралельно. Якщо древо буде на папері, то спочатку потрібно отримати все інформацію і провести попередню компоновку.

  • Іноді складання сімейного древа починають з засновника роду, якщо такий відомий, але зазвичай починають з себе або своїх дітей.
  • Початкову точку (себе або свою дитину) ставлять посередині сторінки в нижній частині листа і від неї вгору по діагоналі проводять дві лінії: батьківську і материнську. З засновником роду все навпаки, малюємо лінії до його дітям.
  • Зазвичай предків малюють зверху, а дітей знизу, але при бажанні це можна і змінити.


Але це буде потрібно якщо ви робите дерево на папері, програми же все зроблять за вас або допоможуть компонувати і структурувати інформацію, яку вам залишиться тільки витончено оформити.

У чому скласти генеалогічне древо

Для складання сімейного древа можна скористатися звичайною зошитом або скористатися спеціальними програмами.

  • Наприклад, генеалогічне системою Gramps, існують версії для Linux, Windows і Mac.
  • або програмою Familytree також доступною під всі поширені ОС.


Під ОС Windows можна скористатися також іншими програмами:

  • GenoPro - найпопулярніша програма для роботи з генеалогічним древом під windows.
  • або використовувати Дерево життя - програму для складання і друку генеалогічного дерева.

Можна зареєструватися на сайті FamilySpace і скласти своє родинне дерево онлайн і там же поспілкуватися в соц. мережі, і, може бути, знайти своїх родичів і однодумців.

Також вам можуть бути корисні статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!