» » » Як ловити раколовки?

Як ловити раколовки?

Як ловити раколовки?

Незважаючи на масштабне забруднення навколишнього середовища, раків все ще можна зловити в річках і озерах нашої країни (ці членистоногі живуть, в основному, в чистій проточній воді). Їх можна виявити в очеретах, під корчем, в піску. А зловити можна за допомогою раколовки - досить ефективною рибальського снасті. Про те, як ловити раків раколовки, розповідається в цій статті.

виготовлення раколовки

Можна, звичайно, купити цю снасть в магазині, але найпростіше виготовити її своїми руками. Вона складається з кільця з товстого дроту, сітки і шнура для підйому і опускання.

Спочатку виготовляємо кільце діаметром трохи менше метра. Для цього гнемо дріт по колу, а кінці її закручуємо один за одного або ж зварює. Задирки обробляємо напилком, так як кінці не повинні бути гострими. Беремо дрібну рибальську мережу і вирізаємо з неї куль за розмірами раколовки з невеликим запасом. Він повинен злегка провисати при підйомі. Пришиваємо сітку капроновою ниткою до основи. До кільця прив`язуємо з трьох сторін рівномірно шматки капронової шнура. З`єднуємо міцним вузлом їх разом, а зверху прив`язуємо довгий міцний шнур, за який раколовка буде підніматися з води (необхідний ще пінопластовий невеликий поплавок для виявлення снасті). Як бачимо, виготовити снасть досить легко, і це не відніме у вас багато часу (приблизно, близько години). Детальніше про те, як зробити снасть, читайте в нашій статті Як зробити раколовку.



Тепер переходимо до самого процесу: як ловити раколовки.

ловля

  1. Снасть найефективніше залишити в водоймі на ніч, а забрати вранці. Для збільшення кількості улову рекомендується закинути відразу кілька раколовок (а краще - десяток) в різних, придивились заздалегідь місцях. Тоді, в гіршому випадку, відро раків вам забезпечено.
  2. Якщо ви ловите з берега, то снасті необхідно прив`язувати до дерев або металевим ціпків, увіткненим в землю.
  3. Якщо ви закидаєте з човна, обов`язково повинен бути пінопластовий поплавок, пофарбований в яскраві кольори: червоний, оранжевий, малиновий, щоб вашу раколовку вранці можна було виявити легко.
  4. В якості приманки можна використовувати м`ясо, хліб, дрібну рибку. З досвіду, дуже добре вони «йдуть» на злегка протухнули котлети. Принади необхідно складати в спеціальний марлевий мішечок, а його прив`язати до центру сітки. Тоді і протягом не змиє, і рак, що прийшов поживитися, чи не потягне ласощі.

А про те, якими ще способами можна ловити раків, читайте в нашій статті Як ловити раків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!