» » » Де ловити раків?

Де ловити раків?

Де ловити раків?

Морепродукти є улюбленою стравою багатьох людей, вони також дуже корисні для здоров`я організму. Але, на жаль, такі страви коштують дорого. Тому гурмани пристосувалися добувати мешканців підводного царства самостійно. Якщо з ловом риби проблем не виникає, то ось де ловити раків, залишається загадкою для багатьох.

Якщо неподалік є чиста річка або озеро, можна пошукати раків там. Якщо це місце не дуже людне, поруч немає пляжу, то безумовно можна сказати, що там можуть бути раки. Ці істоти бояться шуму, всього того, що може швидко рухатися. Тому в людному місці шукати їх марно.

Тепер потрібно дізнатися, яке дно у водойми.

  1. Якщо є багато каменів, значить, є і раки. Вони ховаються в притулках під невеликим камінням, там їм спокійно і тепло. Камінь можна акуратно підняти, схопити раку за вуса і дістати. Користуйтеся рукавичками, щоб рак не поранив вас клешнею.
  2. Дно з піском. Тут точно водиться найбільша кількість раків. Теплий пісок і можливість в ньому заритися змушують раків селитися саме в таких місцях. Потрібно просто добре придивитися і ловити раків на здоров`я. Знову ж таки не забувайте про захисні рукавички!

Щоб знайти місце, де живуть раки, можна просто знайти зарості очерету. Там точно мешкає безліч делікатесу. Можна надіти рибальські чоботи, щоб не використовувати човен, вона лише перешкодить процесу лову. Якщо неглибоко, можна зайти в очерети, ретельно оглянути дно. У мулі дуже багато раків. Це їх улюблене місце проживання.

Якщо ви пройдетеся уздовж берега, обов`язково натрапите на місце, де ніхто не плаває і не рибалить. Це заводь. Вода, яка добре усталилася, болото, мул і корчі - місце, де можна знайти дуже велику здобич, оскільки тут можуть бути досить великі особини - дорослі і старі раки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!