Як їсти раків?

Як їсти раків?

Варена річковий рак гарний своїм зовнішнім виглядом і вабить людини своїм ароматом і багатообіцяючим смаком. Рак покритий щільним панциром і вимагає певних навичок для того, щоб дегустувати його м`ясо. Щоб не шкодувати про витрачені зусилля на оброблення та кількість з`їденого, треба знати, як їсти раків. Запам`ятайте, в раку їстівне все, крім вусів, хітинового покриву і деяких нутрощів.

Ефективний спосіб поїдання раків

Починаємо з клешнею. Відламує їх по черзі і витягаємо м`ясо. Краще розламати клешню, тоді нічого не пропаде. Слідом відділяється панцир від тіла раку. Все, що під панцирем білого і жовтого кольору, йде в їжу. Це жирок і м`ясо. Якщо на панцирі є невеликий чорний грудочку, відправте його в відходи. Тепер про те, як їдять раків далі.

Всі м`які тканини в тілі раку (голові) придатні до вживання, там же може бути і ікра. Дрібні ноги зберіть в пучок і, надкусивая покрив, висмокчіть сік і з`їсте м`ясо. Заключна частина - шийка, найбільша м`ясиста частина раку. Відокремте її від панцерного покриву, обов`язково видаліть чорну смужку. Розламати її навпіл і можете їсти. Ось найточніша рекомендація того, як правильно їсти раків!

Ресторанна технологія поїдання раку



Відмітною фактом вживання раків в ресторані є подача до столу спеціального ножа для розколювання панцира і колишній, маленької вилочки і ємності з лимонною рідиною для миття рук після оброблення раку. За ресторанного етикету, в їжу вживаються клешні і ноги, біле м`ясо з панцира, м`ясо хвоста (шийки). М`яку частину панцира, зябра, тонкі ніжки не їдять.

Тепер докладніше про те, як їсти раків в ресторані. В отвір ножа вставте клешню і надломити. Клешні підносять до рота і за допомогою маленької вилочки вибирають м`ясо. Далі берете тіло раку руками і обертанням відділяєте хвіст від голови. За допомогою ножа витягуються залишки білого м`ясо з панцира. Шийку руками звільняють від панцерного покриву, тонкої чорної ниточки (кишечника) і викладають на тарілку. Їдять маленької вилочкою. Після процедури обов`язково споліскують руки в ємності з водою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!