» » » Як розводити раків?

Як розводити раків?

Як розводити раків?

Для тих, хто мріє мати свій бізнес, може цілком сподобається така ідея як розведення раків. Однак на першому ж етапі необхідно визначитися чи буде це вашим основним видом діяльності, або ж це буде просто хобі, яке приносить дохід. Для повноцінного бізнесу необхідні істотні вкладення, спеціальні умови і відведені для цього ставки і водойми. Але в цій статті ми постараємося розібратися, як розводити раків в домашніх умовах, без особливих витрат.

вирощування раків

Отже, розглянемо таку тему як розведення раків в акваріумі, в якому зручно контролювати жорсткість і температуру води.

  • Втім, для цих цілей цілком можуть підійти і інші ємності з оргскла або прозорої пластмаси. Головне в цьому питанні - обсяг і чим він більший, тим краще для вирощування раків. Так, в 250 літровий акваріум можна одноразово висадити 50 штук раків. Треба відзначити, що швидкого розвитку бізнесу в цій захоплюючій справі чекати не варто, адже навіть швидкорослі породи раків, можуть вирости до 10 см тільки за два роки, а це означає, що прибуток варто очікувати через 3-4 роки з моменту початку розведенням та утриманням раків.
  • Основні умови розведення раків полягають у підтримці температури, яка не повинна бути нижче 15 градусів, щоб вихованці не впали в сплячку і забезпеченні просторих умов, щоб вони могли спокійно рости.
  • Ще однією важливою умовою для вирощування цих вихованців є наявність трьох ємностей, так як раки мають таку особливість як поїдання один одного.
  • Щоб більш велика особина не з`їла слабку, після появи потомства великого раку краще відсадити до йому подібним, а так як дорослі раки відмінно адаптуються до будь-яких умов, то ваш рак не відчує особливого дискомфорту. При цьому «малюків» необхідно залишити там, де вони народилися, тому що там існує сприятливе середовище для їх подальшого розвитку. З цієї ж причини воду в акваріумі з тільки що народилися раками деякий час міняти не можна, до того ж вони настільки малі, що можуть просто злитися разом з водою.
  • Акваріуми необхідно обладнати фільтрами, компресорами, термометрами та іншими гідротехнічними пристроями, які продаються в будь-якому зоомагазині. Далі щоб раки могли рити собі нори на дно акваріумів треба насипати річковий пісок і покласти трохи каміння, потім налити прісну воду і запустити вихованців.

Чим годувати акваріумних раків



Так як раки вважаються нічними тваринами, то і годувати їх краще ввечері, а їдять раки практично все: комах, черв`яків, личинки, жаб і інших дрібних безхребетних які харчуються водоростями і фітопланктоном. Їм можна дати розмочені злаки, шматочки риби або м`яса, овочі або хлібний м`якуш. Крім цього рослинна їжа може займати 80 - 90% раціону раку, для цього добре посадити прямо в акваріумі роголістнік. Необхідно подбати і про те, щоб вихованці регулярно отримували органічні добрива і мінерали, які додаються в залежності від кількості води в акваріумі.



Дозування корму для раків точно не встановлена, але існує думка, що надлишок їжі так само негативно впливає на їх ріст, як і її недолік. Фахівці ж стверджують, що до моменту чергового годування ні в годівницях, ні на дні акваріума, корми залишатися не повинно, це пояснюється, тим, що раки мають звичку ховати корм і нез`їденим їжа може почати розкладатися і приведе до замору вихованців.

Які раки підходять для розведення

Є думка, що раків можна вирощувати зі звичайних річкових особин, однак такі раки підійдуть лише для прикраси акваріума, адже вони ростуть дуже повільно, а розведення раків в домашніх умовах вимагає придбання спеціальних так званих «блакитних» порід, які здатне швидко рости, тим самим невблаганно наближаючи вас до довгоочікуваної прибутку.

Ось, загалом-то і все, можна розводити раків, не забуваючи підтримувати температуру води в акваріумах, а чим вона вища, тим раки швидше ростуть. Оптимальною температурою для гарного росту вважається температура 20 градусів за Цельсієм. Ще один нюанс - чистота води. Вона не повинна затухати, але і не повинна бути стерильною, адже розкладається матеріал (дендрит) з корисними грибами і бактеріями необхідний для нормально існування раків. А як вирощувати раків у водоймах це вже інша тема, яка вимагає окремого розгляду. Для цього необхідне спеціальне господарство і угіддя. Тепер ви знаєте про те, як вирощувати раків. Це дозволить вам налагодити свій власний незвичайний бізнес. Бажаємо вам в цьому удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!