Що є в раках?

Що є в раках?

Раки, що живуть в річках стали делікатесним продуктом ще в глибоку давнину. Давно відомий прекрасний смак такого блюда, а також і його користь для здоров`я. Так, лікарі рекомендували вживати в їжу м`ясо раків для лікування від сухот і жовчно-кам`яної хвороби, а порошок з сушеного рачиного панцира був неперевершеним засобом від захворювань селезінки, геморою, і як це не дивно, алкоголізму.

приготування раків

Раків Ви можете наловити самі, виїхавши з друзями на природу (якщо, звичайно, знаєте місця, де можна добути цих смачних представників класу членистоногих). Простіше, безумовно, купити раків в супермаркеті.

Отже, Ви вирішили пригостити Ваших друзів раками, і тут виникає закономірне питання: яких раків можна їсти? Раніше вважали, що краще вживати в їжу тільки тих раків, які були виловлені в ті місяці в назві, яких присутня буква «р», тобто в зимові й осінні місяці, так як м`ясо раків вважається в цей період найбільш смачним. А крім того, влітку раки виводять потомство і, відповідно, не дуже доцільно ловити їх в цей час. Звичайно, всі ці міркування в більшій мірі відносяться до самостійної видобутку раків. Якщо Ви купуєте їх магазині, то це можна зробити в будь-який час року.

Краще вживати для приготування в їжу живих раків, сонних, як правило, не варять. Після варіння треба звернути увагу на хвіст раку, якщо він залишився прямим, значить рак був зварений вже мертвим і вживати його в їжу не слід, так як в цьому випадку, в м`ясі вже накопичено досить багато токсинів.



Отже, раки перед Вами. Приступимо до варіння:

  • Підготуємо киплячу підсолену воду. Її кількість має бути таким, щоб раки були покриті водою повністю.
  • Поки вода кип`ятиться помиємо і оглянемо раків чи виглядають живими, чи не здаються заснулими?
  • Опускаємо їх в киплячу воду.
  • Додамо трохи кмину, кропу або іншої зелені за смаком.
  • Процес варіння повинен бути приблизно 10-15 хвилин.
  • Продукт готовий до вживання - зливаємо воду. Також можна зварити раків в пиві або шампанському.

Що є в раках? Беремо раку в ліву руку за тулуб - у нас перед очима його хвіст або, як його ще називають, ракова шийка. Ця частина раку по праву вважається найсмачнішою. Піддягаємо панцир у початку хвоста ножем (є особливий, але можна і підручними засобами), і видаляємо його. З`їдаємо м`ясо під панциром. Можна попередньо обертовими рухами видалити голову і хвіст. В принципі, у рака їстівне практично всі, що Ви зможете витягнути з-під панцира. Якщо м`ясо із зеленуватим відтінком, то краще відкласти його.

Як їсти раків, відео дивіться тут.

Приємного Вам апетиту і смачних раків!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!