» » » Як ловити раків раколовки?

Як ловити раків раколовки?

Як ловити раків раколовки?
Як ловити раків раколовки?

Раки вважаються делікатесом. Вони живуть у прісній воде.Существуют різні способи лову раків, найпоширеніший з яких - за допомогою спеціальних раколовок. Для того щоб на вашому столі виявився цей делікатес, необхідно знати, як ловити раків раколовки, де і яким чином їх краще ставити і яку наживку використовувати. Про інші способи лову раків можна дізнатися з нашої статті: Як ловити раків.

Як виготовити раколовку

Раколовку можна виготовити своїми руками. Вона являє собою два або більше металевих кільця, які скріплені між собою на невеликій відстані. Поверх них натягнута мелкоячеистая сітка. Рак, який увійшов в сітку, назад вибратися вже не зможе. Підставою можуть служити не тільки кільця, але і інший каркас будь-якої форми. Принцип дії пристосування полягає в тому, що на дно раколовки поміщають приманку, а саму конструкцію встановлюють на дно водойми. Детальніше про те, як самостійно виготовити раколовку, можна дізнатися зі статті: Як зробити раколовку.

Поради з ловлі раків раколовки



Раки водяться в чистих водах, тому варто приділити увагу вибору місця лову. Про це докладніше розказано в статті: Де ловити раків. У зв`язку з тим, що найчастіше біля берегів водойм є очерети й інша рослинність, встановлювати раколовки краще з човна, попередньо прив`язавши до пристосування поплавок. Однак можна розташувати їх і з берега. Слід дотримуватися інтервалу між раколовки в 10-20 м і перевіряти улов кожні 20 хв. - 1 година.

Важливе значення має приманка для раків в раколовку. У цих тварин добре розвинений нюх, тому видобуток вони чують здалеку. Чудовою принадою є хліб, рясно натертий часником. Можна використовувати м`ясо і рибу, однак свіжу і попередньо розрізану на дрібні шматочки. Як риби краще підійде плотва і лящ, а ось окуня і щуку краще не використовувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!