» » » Як ловити на течії?

Як ловити на течії?

Як ловити на течії?

Старовинна техніка лову на течії називається проводкою. Вона гранично проста у виконанні і відноситься до активних способів спортивної риболовлі.

суть методу

Рух приманок (опариш, мотиль, пшениця, перловка) забезпечено плином води: вони пливуть попереду, підводячись треба дном, а грузила - трохи позаду. Існує також і спосіб лову без вантажу. Такий рух не насторожує майбутній улов, забезпечуючи хороший результат. Важливо також намагатися усувати перешкоди по ходу волосіні і приманки з грузилом. Не слід класти більше третини волосіні на воду, щоб уникнути зайвих зачіпок. Сам рибалка повинен здійснювати постійні підтягують руху вудилищем, забезпечуючи вільну проводку.

В кінці шляху приманки волосінь сильно натягується, поплавок майже тоне, занурюється в воду. В той момент спливає приманка хапається хижою рибою, а рибалкою застосовується коротка підсікання. Така класична техніка проводки або лову на течії. Більше матеріалів про те, як ловити рибу, читайте в розділі Риболовля.

роль підгодовування



Велику роль в лові проводкою грає правильна підгодовування риби. Вона складається з «каламуті» - дрібних частинок, які далеко зносяться течією, і більших, що затримують підійшли риб. У підгодовування повинні бути в малій дозі використані ті види приманок, на які збираються здійснювати саму ловлю. Робиться це для того, щоб привчити рибу до ласощів.

Рецепт універсальної підгодовування

На кілограм суміші буде потрібно: півкіло розмочених сухарів або висівок, 300 грамів вареної або запареною в термосі перловки, 100 грамів опариша. Все необхідно перемішати і вкидати періодично в воду по ходу руху приманок. Але не забудьте про те, що перегодовування шкідливий для успіху риболовлі, і про те, що після нього близько години можуть бути відсутніми клювання, як наслідок насичення риби. Потім вони відновлюються. На одну невелику риболовлю (три години) зазвичай вистачає кілограма підгодовування. Про те, яку рибу і якими ще способами можна ловити, читайте на нашому сайті в категорії Ловля риби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!