» » » Як грати один на один в доту?

Як грати один на один в доту?

Як грати один на один в доту?

З моменту свого зародження мод DotA в грі Warcraft 3 майже миттєво отримав величезну популярність. Гра має одну карту, на якій і відбуваються бої між героями. За героїв грають гравці або комп`ютерний інтелект. Суть гри зводиться до прокачування героїв і знищення ворожої вежі.

Якщо ви перший раз чуєте про цю гру або тільки почали пізнавати її ази, наша стаття Як грати в доту допоможе вам стати більш досвідченим і почати вигравати.

У грі можна влаштовувати турніри як 3 х 3, так і 5 х 5. Але одним з найцікавіших є дуель 1 х 1 між гравцями. Саме тут майстерність кожного розкривається в повній мірі. Розглянемо, як можна влаштувати таку дуель.

Як грати один на один в доту: поради

Спочатку необхідно створити закритий матч, який дозволить провести дуель. Для цього допоможе програма Garena і інструкції з нашої статті Як грати в Гарен в доту.

Після всіх налаштувань починається найскладніше, а саме, вибір героя. У дуелях, як правило, перемагають ті герої, які здатні на ранніх рівнях вбити опонента, якщо той буде необережний, або не давати йому заробляти досвід. Так як всі дуелі проводяться тільки по центральній лінії без рун, то гравцям належить перебувати дуже близько один до одного, що і створить ситуації вбивств і відбору досвіду.



Зазвичай беруть одного з п`яти відповідних героїв - Віпер, Дріада, сайленсери, Некролік і Лич. Решта варіантів просто не встигнуть набрати достатньо рівня і грошей, щоб реалізуватися на повну потужність. Розрив буде великий, і поразка буде не за горами.

Вибір атрибутів в дуелі один на один

Атрибути в дуелі також відрізняються від звичайної гри. Більшість речей збирати не має сенсу, тому що матч закінчиться раніше, ніж щось істотне збереться. Тому основний акцент необхідно зробити на набір життя, втрати, регенерації мани і здоров`я. А значить, варто почати з простих артефактів, які дадуть все необхідне.

При першій закупівлю пріоритет повинен бути такий - життя, регенерація здоров`я, регенерація мани, кількість мани і шкоди. Життя потрібна у великій кількості, щоб не вмирати, а регенерація мани витрачається на заклинання, щоб заважати противнику отримувати досвід. Також варто купити курку, яка буде носити вам речі з магазину, тому що бігати в місто буде не може собі дозволити. У дуелі необхідно якомога швидше набирати досвід і гроші, інакше поразка забезпечено.



Завжди головне - бути збалансованим героєм. Якщо з`являться слабкі місця в атрибутах, то противник негайно цим скористається. Купуйте завжди все по черзі і так, щоб герой мав рівновагу за всіма пунктами.

Як вести бій один на один в Доті

У центрі зручно вести бої біля своєї вежі, тому що так ви опинитеся у вигідному становищі. Перебуваючи на височини перед яром, ви зможете бити гравця зверху в той час, коли він не буде вас бачити, і він може промахуватися, якщо ви вчасно будете відступати в туман війни. В іншому випадку можна купити Варди освячення, які відкриють територію височини, якщо ви в яру. Тоді бити супротивника стане простіше.

У Ліча є можливість пожирати своїх дружніх Крип, що послабить їх, і бій можна буде зміщувати ближче до своєї вежі. Це зручно, але важливо не перестаратися, інакше ворожі Крип помруть швидко, і ваші підуть до ворожої вежі, що дасть досвід противнику.

Також небажано качати навички і купувати артефакти, які підсилюють ваших Крип. Це призведе до того, що велика кількість Крип відправиться на забій до чужої вежі, де ворожий герой славно набере досвіду і грошей, а потім знищить вас.

Щоб гойдатися, підійде тактика добивання ворожих Крип одним ударом, а до цього моменту необхідно стежити і контролювати ворожого героя і тримати його якомога далі від ваших Крип, щоб він не міг гойдатися. Якщо ворожий герой ошивается у своїй вежі з мінімумом життя, думаючи, що він у безпеці, то варто почекати своїх Крип. Вежа буде бити Крип, а ви зможете добити героя.

Зазвичай гра виграна, якщо ви в перші 10-20 хвилин матчу вбили кілька разів ворожого героя або не дали йому особливо погойдатися. Тоді розрив буде достатній, щоб переграти кого завгодно.

Що робити, якщо немає переваги на вашому боці

Якщо ж на вашому боці немає переваги в досвіді і золоті, можна влаштувати набіг на ворожі вежі. Для цього будь-яким способом слід змусити Крип ворога накопичитися в кілька хвиль, а потім одним моментом знести їх у своїй вежі, що дасть вам перевагу Крип в 2-3 рази. Таким чином, бліцкриг на ворожу вежу пройде досить успішно. Головне, розрахувати всі точно, щоб добити вежу самому і не дозволити їй знищити своїх Крип.

Але, звичайно ж, в матчі може бути і купа нестандартних ситуацій. У цьому випадку тільки ваша імпровізація врятує положення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!