» » » Як стати сервером?

Як стати сервером?

Як стати сервером?

У вас може бути багато причин для створення свого сервера на комп`ютері, це може бути відсутність можливості відкрити порти в зв`язку з сірим IP або ж нестачу коштів на утримання сервера на хостингу. Можуть бути й інші, але важливо те, що можна створити свій сервер абсолютно безкоштовно і в обхід всіх перешкод. Давайте розберемося, як стати сервером в майнкрафт і КС.

Що нам знадобиться

  1. nx0.ru
  2. безкоштовний DNS

Приступаємо до створення сервера



Для цього:

  1. Пройдіть реєстрацію на сайті nx0.ru:
  2. на головній сторінці натисніть кнопу «Реєстрація» (у правому верхньому куті);
  3. введіть ваші дані - логін (ім`я) та адресу електронної пошти;
  4. введіть код з картинки (капчу). Це потрібно для того, щоб сервіс переконався, що ви жива людина, а не робот, який намагається провести несанкціоновані дії;
  5. натисніть кнопку «Готово»;
  6. сайт вишле вам на пошту лист для підтвердження реєстрації з вашим паролем;
  7. також необхідно буде ввести ваш діючий номер телефону - прийде смс-повідомлення для підтвердження.
  8. Після реєстрації на сайті натискайте на кнопку «Кабінет». Тут ви зможете переглянути вашу інформацію.
  9. В меню зліва пройдіть по посиланню «VPN». Далі натисніть кнопку «Список облікових записів». Тут ви зможете створити ваш безкоштовний сервер.
  10. Натисніть кнопку «Безкоштовна обліковий запис». Вибирайте будь-який сервер, дотримуйтеся порад на сайті. Пам`ятайте, що безкоштовний VPN можна створити тільки один, інші будуть платними. У них є свої плюси, оскільки адреса буде статичним. У безкоштовному сервері, який ми тільки що створили, VPN буде динамічним. Для повноцінного використання сервера нам знадобиться наш другий сайт, який ми згадували раніше. Їм можна і не користуватися, але IP буде змінюватися при перезавантаженні комп`ютера, а це незручно.
  11. Звертайте браузер. Перейдіть в «Центр управління мережами і загальним доступом». У цей меню можна потрапити в два способи:
  12. через меню «Пуск» - «Панель управління»;
  13. в правому нижньому куті робочого столу відкриваєте ваше підключення до інтернету, і внизу цього маленького віконця буде посилання на Центр.
  14. Натискайте «Налаштування нового підключення» - «Підключення до робочого місця» - «Використовувати моє підключення до Інтернету (VPN).
  15. У вікні підключення Введіть веб-адресу. Його можна знайти на сайті nx0.ru в особистому кабінеті, в меню VPN. Там ви побачите таблицю, в якій буде відображено створене підключення. У колонці «Сервер» ви побачите вашу адресу, наприклад: «server.mc.noip.org». Вставте його в рядок «Інтернет-адреса». Ім`я можете вибрати будь-який. Все інше залишаєте без змін (галочок не ставте, просто дотримуйтесь «Далі»).
  16. У наступному вікні введіть ім`я користувача, як на сайті в тій таблиці, про яку ми згадували раніше, в колонці «Логін» буде ваше ім`я (його ви вводили під час створення облікового запису на сайті). У рядку «Пароль» введіть пароль, який вам прийшов в листі на пошту при створенні облікового запису. Рядок «Домен» залишаєте порожній.
  17. Натискаєте кнопку «Підключити». Дочекайтеся установки зв`язку з сервером.
  18. Підключення можна буде перевірити так само, як в пункті 5. Перейдіть на сайт noip.com.
  19. Аналогічно пройдіть процедуру реєстрації (кнопка «Sign up» - «Free»). Для реєстрації знадобиться ім`я користувача, пароль і пошта. Бажано використовувати пошту з доменом .com. Якщо ваша пошта створена на сервісах з доменом .ru, наприклад, «yandex.ru», то вводите «yandex.com». Пошта на сервісі mail.ru реєстрацію не пройде. У рядку «хост нейм» ставимо галочку «Створити потім», а також відзначаємо галочкою «Безкоштовний».
  20. Після реєстрації заходите в свій обліковий запис. На сторінці, що з`явилася натискаєте «Add a host». Мінусом цього сервісу є те, що порт буде всього один, і змінити його буде неможливо. Виберіть безкоштовний хост, наприклад, «zapto.org», в інших рядках нічого не міняйте, оскільки всі інші функції платні.
  21. Натискайте кнопку «Add a host». Ви побачите запис, що хост оновиться.
  22. Далі необхідно завантажити програму для використання сервера. Зайдіть на головну сторінку noip.com і натисніть кнопку «Download».
  23. Після скачування встановіть програму, дотримуючись кроків майстра.
  24. Запустіть програму і введіть ваші дані - пошту і пароль.
  25. Коли ви ввійдете в програму, побачите одну зелену галочку і два червоних хрестика. Виправте це:
  26. Поруч з першим хрестиком натисніть «Edit host».
  27. У вікні, ставте галочку поруч з вашим новоствореним хостом, інші осередки залиште порожніми.
  28. Натисніть «Save».
  29. Поруч з другим хрестиком теж повинна буде з`явитися галочка, оскільки адреса оновиться. Якщо немає, натисніть «Refresh now». Поверніть програму.
  30. Запустіть сервер: для гри майнкрафт і КС зайдіть в папку з грою, знайдіть файл «server properties», відкрийте його. Знайдіть рядок «server ip» і вставте вашу адресу (ваше_названіе.zapto.org (або інший домен, який ви вибрали). У рядку «server-port» обов`язково має бути значення 443.
  31. Запустіть сервер.
  32. Після заходите в гру. Для майнкрафт: заходите в «Мережева гра» і натискайте кнопку «Додати». У рядку «Адреса сервера» впишіть ваше_названіе.zapto.org: 443


Сервер створений і доданий в гру.

Також читайте статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!