Як зібрати піраміду?

Як зібрати піраміду?

Найпоширенішою інтелектуальною грою на сьогоднішній день є кубик Рубика. Щорічно розробляються все нові і нові модифікації цієї популярно гри. Це численні змійки, кульки і пірамідки. Вони дозволяють не тільки розвинути логічне мислення, а й вбити час, займаючись цікавою справою.

Пірамідка має чотири поверхні. Основна мета завдання полягає в тому, щоб зібрати всі частини одного кольору на кожній стороні. Так само як і в кубику, в піраміді можна переміщати межі, тим самим досягаючи бажаного результату. Однак замість кубиків тут є тетраедри, які в підсумку і складають великий тетраедр. Однак алгоритм збірки тертраедра помітно відрізняється від схеми збору кубика. Чотирнадцять однакових елементів здатні обертатися по осі, але не під прямим кутом, як це було у кубика.

Якщо розглянути це питання, ми побачимо, що в 1972 році житель Німеччини Уве Меффет розробив схожу на кубик Рубіка іграшку, з якою вийшла гра зібрати піраміду з різними кольорами. Винахідник створив кілька різновидів головоломки. В процесі гри він зрозумів, що піраміда заспокоює і знімає будь-який стрес. Однак через деякий час інтерес до даної іграшці у Меффета випарувався і він забув про її існування. Через кілька років, після того як в світі досить успішно стали продаватися кубики Рубіка, Меффет Вспом про винахід і оперативно запатентував його. Розглянемо інструкцію, як зібрати піраміду Рубика.

Перш за все, потрібно визначитися з кольором, який буде збиратися першим, і визначити, з якого боку тетраедра він буде перебувати. Щоб це зробити, досить встановити палець на кут пірамідки в тій стороні, в якій будуть знаходитися всі частини з даними відтінком. Потім на куточки цієї сторони ставлять ще два пальця.



Таким чином, першою частиною процесу складання тетраедра є побудова грані піраміди. Також не треба звертати увагу на те, що ладу одну грань, ви руйнуєте інші. Всі вершини необхідно розгорнути на місцях таким чином, щоб кольори кожного боку обов`язково збіглися з кольором відповідного середнього елемента. Таким чином, на кожній стороні утворюються біля вершини ромбики, які складаються з двох трикутників, виконаних в єдиному кольорі.

Тепер нам необхідно домогтися, щоб на одній заздалегідь визначеної межі перебувало вже три трикутника. Щоб було простіше, можна виходити з того, що колір межі, яка буде мати один колір, вилучає спочатку всі свої кольори з протилежного межі.

Другим етапом збору піраміди буде розстановка одноколірних тетраедрів на що залишилися гранях. Для цього потрібно виконати деякі допоміжні операції.

  • переклад елемента з ребра на вершину, тим самим не порушуючи будови ромбів попередніх опреаций;
  • підведення на первісну позицію елемента ребра біля вершини з побудовою ромбів біля іншої вершини другого кольору.

Останній етап - це побудова основи піраміди. Він виконується за аналогією. Фігура, названа пірамідою Рубіка, допускає побудову схожих симетричних візерунків на своїх гранях, також як і кубик. Однак тут можливості дуже обмежені. Тепер, після того як ви дізналися, як зібрати піраміду, ви можете вбити час, зайнявшись цікавим інтелектуальним заняттям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!