» » » Як грати в 1000?

Як грати в 1000?

Як грати в 1000?

Для любителів настільних ігор карти - це можливість відмінно і цікаво провести час. На даний момент придумано досить багато ігор з використанням карт для великої компанії або для пари людина. Однією з подібних ігор вважається «1000» (тисяча). Є певні правила, що описують, як грати в 1000.

Правила гри

У даній хабарницької грі можуть грати від двох до чотирьох осіб. Мета гри - набрати понад 1000 балів. Той, хто підкорить цей рубіж, є переможцем. Він забирає «банк», тобто всі очки, які були поставлені на кону в грі. Той, хто програв, якщо грають двоє, і другий після переможця, якщо грають три або чотири людини, хоча і програють, але нічого не втрачають. Ті, хто залишаться на третьому і четвертому місцях, втрачають ті очки, які вони заявили в «банк».

Вчотирьох грають рідко, так як в такому випадку кожен з гравців повинен зайняти місце «бовдура», чиї карти стають прикупом.

Найчастіше для гри використовується 24 карти. Масті йдуть по зростанню: дев`ятка, валет, дама, король, десятка, туз. Як виконується хабар? Під цим виразом мається на увазі взяття групи карт інших гравців, завдяки побиття їх сильнішою своєю карткою. Забравши хабар, гравець підсумовує свої карти і таким чином набирає собі більше очок.

Мар`яж - це відмінна риса гри 1000. Існує два види мар`яж:

  • Тузов;
  • козирний.

Кожен з цих мар`яж дає можливість гравцеві набрати більше очок. Під тузів мається на увазі наявність усіх чотирьох тузів, тоді до всієї суми очок додається 200, а під козирним - наявність короля й дами однієї масті. Кожна масть додає певну кількість балів.

Про різних карткових іграх читайте в статті Які є ігри в карти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!