Як почати рік?

Як почати рік?

Навіть тверезомислячі люди схильні до спокуси, почати нове життя з Нового року. Але, з усього величезної кількості, що стартують до нового життя, саме в цей час, до фінішу приходять одиниці. У цій статті ми дамо деякі поради про те, як почати новий рік і нове життя в ньому, щоб за підсумком все-таки домогтися результатів.

Нове життя

Помічено це вже давно - нове життя, яка починається разом з боєм курантів, закінчується найчастіше через пару днів. Чому ж так відбувається? Чому саме початок року люди вибирають з метою, радикально змінити своє життя? Як почати новий рік, запитують вони себе, прагнучи почати все спочатку.

Такій поведінці існує кілька пояснень. Перш за все, є в цьому щось ритуальне. Адже новий - це як свято смерті року старого і народження нового. Значить і потрібно заодно відсвяткувати «смерть», умовну звичайно, старої і народження нової особистості, у якій будуть нові звички, нові цілі та новий спосіб життя.

Є й інше пояснення. Любителі приурочити до початку нового року нове життя просто не володіють достатньою мотивацією для цього. Людина, який сповнений рішучості змінитися, не чекатиме червоного дня календаря. Він буде змінюватися тут і зараз.



Спробуємо допомогти тим, у кого не вистачає мотивації, і дамо кілька рекомендацій про те, як почати рік і нове життя в ньому правильно. Давайте зрозуміємо, які перешкоди зустрічаються на шляху у тих, хто починає нове життя з понеділка, з першого числа місяця, з нового року.

перешкода першого

Полягає воно в тому, що хочеться все і відразу. Слід зазначити, що якщо хто-то просто вирішив кинути курити або перестати їсти на ніч солодке, то мова тут скоріше йде про те, щоб позбутися від шкідливої звички.



Нове життя - це інше. Це коли людина малює себе в абсолютно новому образі і прагне йому всіляко відповідати. У цьому новому житті він не тільки кидає палити і їсти солодке, він більше заробляє, раціонально витрачає свій час, оновлює гардероб, змінює коло свого спілкування. Одним словом, діє він за принципом «А ще б гурток по фото, так ще ж і співати полювання». Так недовго і надірватися.

Не можна кидатися відразу і на все.

  • Для початку потрібно скласти список всіх справ, якими плануєте зайнятися.
  • Далі розраховуєте ресурс: скільки часу, розмір фінансових витрат і обсяг душевних сил плануєте в це все вкласти. До якого результату, і в які терміни потрібно прийти.
  • Оцінюється реалістичність розрахунків з урахуванням того, що в добі всього 24 години, і відпочивати теж потрібно.
  • Приступати до втілення плану в життя потрібно так само поступово, як збільшувати навантаження в фітнес-центрі.
  • Заводиться щоденник.
  • Глобальні плани розбиваються на покрокові завдання.
  • Фіксується те, що з наміченого виконано, що ні і чому.

перешкода другий

Ними стають незакінчені справи, які прийшли з вами зі старої життя. Вони повинні бути завершені.

Фахівці стратегічного планування рекомендують оцінювати значення будь-якого запланованого події за допомогою 4-х питань, які задаються самому собі:

  • Що має статися, коли мета буде досягнута?
  • Що не повинно статися, коли мета буде досягнута?
  • Що має статися, якщо мета не буде досягнута?
  • Що не повинно статися, якщо мета не буде досягнута.

Після відповідей на ці питання бажання приступити до нової справи має або зміцніти, або пропасти.

перешкода третій

Все одно нічого з цього не вийде. Психологи радять провести з собою невеликий тренінг. Припустимо, ваша мета, зайнятися спортом. Спробуйте згадати щось давно забуте відчуття в своєму тілі від напруженного м`язів. Або такі епізоди зі свого життя, коли ви ще були дуже дружні зі спортом. Раз ви колись на це були здатні, значить все здійсненно і зараз. Ви отримали кілька рекомендацій про те, як почати рік і нове життя. Нічого не бійтеся і приступайте до реалізації своїх планів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!