» » » Що таке спосіб життя?

Що таке спосіб життя?

Що таке спосіб життя?
Що таке спосіб життя?

Багато сучасні люди починають все частіше й частіше замислюватися про те, яким чином вони живуть, чому себе присвячують і з ким вони кожен день спілкуються. Все це можна об`єднати під єдиною назвою - наш спосіб життя. Що таке спосіб життя? Як його поліпшити? Чи можливо в корені змінити свій спосіб життя? Наша сьогоднішня стаття буде присвячена саме цьому. Поговоримо про спосіб життя.

Спосіб життя: що це?

Для того щоб наочно уявити, що таке спосіб життя, рекомендується виконати наступне. Згадайте свій день. Яким чином ви прокидаєтеся? У скільки? Як ви снідаєте і як ви вмиваєтеся? В якій черговості ви це робите? Як ви добираєтеся на роботу і як проходить ваш робочий день? Що ви робите ввечері? Як ви готуєтеся до сну? Ну і найголовніше питання полягає в тому, які ви відчуваєте відчуття і почуття, з приводу ваших рутинних днів? Чому саме це питання найважливіший? Справа в тому, що людина, яка незадоволений своїм життям, відчуває не дуже райдужні відчуття. Це невдоволення має властивість накопичуватися, і коли вже немає ніяких сил, щоб миритися з тим як людина живе, починається процес зміни свого способу життя.

Хочеться відзначити, що цей процес тривалий і болісний. Будь-яка зміна буденності - це розвиток. Будь-який розвиток - це руйнування старого і створення нового. Людина, яка хоче поміняти свій спосіб життя, прагне до створення нових звичок, дій і автоматизмів. Ну, а кожен автоматизм вимагає величезної кількості повторень. Саме в цьому і полягає складність зміни способу життя. Ми звикли надходити тим або іншим чином вже дуже давно. І також давно ми саме так і робимо. А тепер нам доводиться відмовитися від старих дій і починати діяти по-новому.



Є ще один підводний камінь. Де гарантії того, що новий образ життя або хоча б деякі нові елементи нашої поведінки, виявляться більш гідними, щоб їх використовувати. Може трапитися так, що нові способи поведінки будуть ще гірше, ніж попередні. Тому потрібно бути акуратним і прислухатися до голосу своєї інтуїції і розсудливості. Будь-яка несподівана зміна поведінки впливає на оточуючих нас людей. Особливо на тих, хто живе або працює з нами кожен день. Пам`ятайте про те, що людям також доведеться перебудовувати свою поведінку під ваші нові звички. Саме тому не варто дивуватися різним неадекватним випадів з боку близьких і ваших колег. Постарайтеся пояснити їм у доступній формі, що ви задумали змінюватися. Переконайте їх, що це на краще.

Що таке здоровий спосіб життя

Окремої розмови потребує поняття про здоровий спосіб життя. Чим він відрізняється від нездорового?

  • Турбота про своє здоров`я. Цей пункт має на увазі відсутність шкідливих звичок, таких як: зловживання алкоголем, куріння і вживання наркотиків. Також тут прийнято говорити про те, що людина періодично обстежується в поліклініці. Правильне харчування, хороший повноцінний сон - ось, що ще відрізняє здоровий спосіб життя від нездорового.
  • Психологічне здоров`я. Не секрет, що в здоровому тілі - здоровий дух. Але згідно з дослідженнями в психологічній науці, часто виходить зворотна ситуація. При здоровому дусі - здорове тіло. Позитивні думки, вміння не ображатися і прощати, вміння постояти за себе, прояв турботи про близьких - все це веде до формування зрілої особистості і здорового способу життя.

Ось так ми бачимо образ життя і світлу його сторону. У цьому житті багато що залежить від вас і від вашого загального настрою. Здоровий спосіб життя не тільки досяжний, але і необхідний для того, щоб відчути себе щасливим і прожити довге життя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!