Що нас вбиває?

Що нас вбиває?

Багато людей мріють жити довго і мати міцне здоров`я. Це природні бажання. Проте, тривалість життя середньостатистичної людини становить 70-80 років. Деякі доживають до 90-95 років, є і довгожителі, які дотягують до ста, але таких одиниці. У той же час багато вчених стверджують, що ресурси людського організму безмежні, і будь-яка людина може жити як мінімум до 150 років, а то і довше. Чому ж люди так швидко йдуть в інший світ? Що нас вбиває? Давайте разом спробуємо відповісти на це питання.

Якщо ви хочете прожити довге життя, не варто розраховувати виключно на хорошу спадковість, хоча це теж важливий фактор. Треба зважати на несприятливі умови навколишнього середовища, погану екологію, велика кількість генномодифікованих продуктів, які присутні в раціоні практично кожної сучасної людини. Звичайно, ідеальний варіант - жити на лоні природи, далеко від брудних міст та їхні вихлопними газами, заводами і іншим. Але далеко не у всіх є така можливість. Невже все так сумно, і доведеться померти в розквіті років? Ні, багато знаходиться в руках людини, треба тільки трохи підкоригувати свій спосіб життя, і здоров`я суттєво покращиться!

вороги довголіття

Примітно те, що сама людина, не замислюючись, руйнує своє здоров`я. Сучасна цивілізація надає чимало можливостей, щоб скоріше довести себе до гробової дошки. Ось основні з них:

Шкідливі звички



Алкоголь, куріння, наркоманія. Про ці батоги сучасного суспільства знають всі, і всі також знають, якої непоправної шкоди здоров`ю вони завдають. Проте, армія алкоголіків / курців / наркоманів нітрохи не зменшується. Про шкоду цих згубних звичок написано і сказано дуже багато. Крім іншого, ці звички провокують серцево-судинні та онкологічні захворювання, які викликають найбільшу кількість смертей.

Неправильне харчування



Не менш небезпечною є їжа, яка лежить на полицях в супермаркетах. Якщо ви харчуєтеся фаст-фудом, жирної і смаженої їжею, виключаєте з раціону овочі та фрукти, то не сподівайтеся на хороше здоров`я і бадьорість духу. Також треба стежити за кількістю споживаної їжі, переїдання неминуче призводить до ожиріння, яке, в свою чергу, викликає захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення обміну речовин і ін. Чи варто говорити про якість сучасної їжі, яка начинена пестицидами, трансгенними жирами та іншими хімічними сполуками, чужими людському організму? Тому потрібно підходити уважно до вибору продуктів харчування. Це саме можна сказати і до побутової хімії, яка може завдати серйозної шкоди здоров`ю.

Сидячий образ життя

Що нас вбиває? Відсутність рухової активності. Всім давно відомо, як шкідливий горезвісний «сидячий спосіб життя». Більша частина життя сучасної людини проходить перед екраном комп`ютера, коли він робить мінімум рухів. Без рухової активності м`язи поступово атрофуються, а кров ледве тече в жилах. Все це - прописні істини, але ніхто чомусь не поспішає їм слідувати. Хоча б 15-20 хвилин фізичних вправ в день приведуть ваше тіло в тонус, і тіло скаже вам за це спасибі.

психічні навантаження

Стреси, депресії, психічне виснаження, безсоння, неврози, хронічне недосипання - все це постійні супутники жителів мегаполісів. У нескінченній гонитві за матеріальними цінностями людина забуває про найголовніше - про свою душу. Накопичується агресія, невдоволення, роздратування і злість. Всі ці негативні емоції повільно, але вірно руйнують людину зсередини. З усіх ЗМІ ллється потік негативу, від якого себе необхідно захистити. Краще замість сидіння перед телевізором і перегляду кримінальних новин зайнятися собою і своїм здоров`ям.

Отже, ми з`ясовували в загальних рисах, що нас вбиває. Робить нас сильнішими, навпаки, здоровий спосіб життя і турбота про себе, як би банально це не звучало. Здоров`я і довголіття вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!