» » Чому ми так мало живемо?

Чому ми так мало живемо?

Чому ми так мало живемо?

Вчені та медики стверджують, що людський організму розрахований, щоб жити, як мінімум, до 140-150 років. Однак, тривалість людського життя, ледве дотягує до 90 років. Чому ми так мало живемо? І які чинники впливають на протяжність людського життя?

Проживання в містах, погана екологія, відсутність рухової активності, постійні стреси і депресії, безсоння і нервове напруження - все це негативним чином впливає на тривалість і якість життя. Крім цього, людина сама робить все можливе, щоб скоротити своє життя до мінімуму. Всім відомо, що основною причиною смертності є захворювання серцево-судинної системи. Однак, виникнення подібних захворювань, людство провокує самостійно.

На першому місці шкідливі звички: куріння, алкоголізм, наркоманія, які в свою чергу провокують виникнення багатьох інших захворювань, в тому числі й онкологічних. Неправильне харчування, нерозбірливість при виборі їжі і якість самої їжі так само призводять до ожиріння і різних захворювань шлунково-кишкового тракту, а це в свою чергу веде до функціонування організму на прибудові своїх можливостей і швидкому його зношування.

Чому чоловіки живуть менше



Як відомо, тривалість чоловічого життя набагато менше, ніж жіночої. Виною тому є ряд чинників, одним з яких є те, що на свої плечі чоловіка звалюють роль добувача і годувальника сім`ї. Крім цього, не так давно були оприлюднені результати дослідження Всесвітньої організації охорони здоров`я, і виявилося, що основна причина ранньої чоловічої смертності пов`язана в першу чергу з курінням і захворюваннями, які викликані цією шкідливою звичкою. Друге ж місце займає алкогольна залежність.

Хто менше всіх живе

Протягом 50 років групою вчених вивчалися основні показники тривалості життя та здоров`я жителів різних країн. За отриманими даними, найнижча тривалість життя на планеті у жителів бідних африканських країн. Слід сказати, що не далеко від них пішли жителі Індії, Білорусі та України.

Експерти вважають, що вся справа в харчуванні і екології. Однак, нестабільна фінансова ситуація в країні і постійні стреси, пов`язані з переживаннями за завтрашній день, нерідко стають причиною серцевої недостатності, інсультів і інфарктів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!