» » » » Як просити вибачення?

Як просити вибачення?

Як просити вибачення?

Часом попросити вибачення дуже непросто. Чомусь нерідко це виявляється несподівано важким кроком, який вимагає мужності і рішучості. Якби кожен з нас міг вчасно наважитися на вибачення, переступивши через гордість, страх і невпевненість, життя було б набагато простіше, а проблеми вирішувалися б легше.

Через те, що люди просто бояться зробити перший крок до примирення, часто руйнуються чудові відносини між родичами, подружжям, друзями. Часом стосунки налагоджуються лише через багато років, і тоді з`являється почуття провини за втрачений час. А іноді спалені мости і зовсім не відновлюються, навіть коли люди вже давно не тримають один на одного зла. Щоб такого не сталося, дуже важливо вчасно вибачитися. І, звичайно, при цьому потрібно розуміти, як правильно просити пробачення.

Оцініть ситуацію

Після будь-якого конфлікту потрібно насамперед розібратися, наскільки серйозна причина сварки і то, наскільки глибоко її сприйняв ваш опонент. Також потрібно спробувати поглянути на проблему з боку, по можливості не прив`язуючись до власної точки зору, а намагаючись поставити себе на місце супротивника.

Важливо пам`ятати, що будь-яка думка має право на життя і свої причини. Те, що здається абсурдним людині в одній ситуації, може бути зрозумілим в інших обставинах. Крім того, практично немає таких вчинків, які не можна було б пробачити. Все залежить тільки від настрою і обопільної мудрості опонентів.

Усвідомте свою провину

Головна умова для досягнення результату в вибачення - це щирість. Не можна просити вибачення, не усвідомлюючи свою провину, а тільки переслідуючи корисливу мету або просто з ввічливості. Це завжди помітно, дуже дратує і може лише сильніше розпалити сварку. Ідіть на примирення, попередньо проаналізувавши свою поведінку і покаявшись в душі.



Не чекайте від опонента того ж, навіть якщо вважаєте, що він теж не правий. Зараз ваша мета - домогтися примирення, а не продовжувати конфлікт. Можливо, іншій людині просто знадобиться більше часу на самоаналіз.

Будьте послідовні

Перш за все після сварки зробіть невелику паузу, щоб пристрасті вляглися, а ви обидва трохи заспокоїлися. Хоча б годину кожен повинен побути наодинці з собою. Пам`ятайте, що мудрість виявляє той, хто зважиться на примирення першим. Якщо в сварці винні обидва, не давайте волю амбіціям, будьте великодушні.

Якщо конфлікт стався через дрібницю, не варто загострювати на ньому увагу. Можна зробити вигляд, що нічого не сталося, і з посмішкою запропонувати скривдженому яке-небудь приємне спільне проведення часу. Це буде непрямим вибаченням, за допомогою якого можна уникнути мусування незначною проблеми. Однак тут потрібно бути дуже чуйним і акуратним, щоб людина не образився ще більше, вважаючи, що його переживання для вас і виїденого яйця не варті.



Якщо сильно завинили саме ви, не потрібно зопалу кидатися в ноги скривдженому. Краще заздалегідь подумати про тих словах, які можуть розтопити його серце. При цьому не намагайтеся виправдовуватися, інакше все буде марно.

Виходите з відносин між вами

До кожної людини потрібен індивідуальний підхід. Те, наскільки ви близькі, визначає способи, як просити вибачення.

  • Наприклад, вибачаючись перед колегою по роботі, не варто забувати про субординацію. Дистанція, яка існувала між вами досі, не повинна скоротитися в момент вибачення. Це може похитнути репутацію вас обох. Якщо ж колега - ваш друг, то саме час згадати про це.
  • Пройшовши по даній засланні можна отримати цінні поради про те, як відновити відносини з подругою.
  • Інакше йдуть справи під час сварки з коханою людиною. Прислів`я "Милі сваряться - тільки тішаться" підходить далеко не всім парам. тут можна ознайомитися з основними правилами примирення з тим, кого любиш. Зброєю тут може стати безліч приємних спогадів і планів на майбутнє. Крім того, у вашому арсеналі будуть не тільки бесіди, а й фізичні ласки від обіймів до інтиму.

Бережіть кохання

Часто чоловіки соромляться показати свої емоції, і тому їм важко попросити вибачення. А між тим, існує величезна кількість простих способів розтопити жіноче серце. пройшовши по засланні, можна дізнатися докладніше про те, що саме дівчата вважають справжньою романтикою і після яких вчинків забувають всі образи. Це не тільки квіти і цукерки, а й ніжні слова, зворушливі sms і навіть кулінарні шедеври, як, наприклад, торт з написом "Прости мене, кохана!".

Багато жінок звикли чекати першого кроку від чоловіка, навіть якщо саме час просити вибачення самої. тут дівчата можуть прочитати корисні поради про те, як переступити через гординю і зарозумілість заради любові. Адже в кожному чоловікові живе маленький хлопчик, і часто чоловіче серце дуже вразливі. Для того щоб вибачитися перед скривдженим хлопцем, іноді потрібно лише вчасно зробити йому приємний несподіваний сюрприз, пов`язаний з його захопленнями. Це можуть бути квитки на концерт улюбленої групи або рідкісна модель для його колекції.

Чи не прогадаєте з подарунком

Відмінний спосіб примирення - вручення подарунка. Класичним варіантом є букет квітів з листівкою, доставлений посильним прямо на роботу скривдженому. До речі, зараз продаються спеціальні листівки для вибачень, милі і смішні. А крім квіткових букетів, роблять також букети з цукерок і фруктів. Юна дівчина обов`язково оцінить зворушливий букет з м`яких іграшок. Для примирення не варто дарувати щось дуже дороге. Ображений може подумати, що ви купуєте його почуття.

Також в цей момент краще утриматися від дарування речі, на покупку якої людина вам довго натякав. Це може поселити в ньому неприємну думку про те, що для того, щоб отримати в подарунок те, що він хоче, потрібна лише сильна образа. Краще здійснити цю мрію пізніше, вже будучи в примиренні.

Хорошим подарунком буде сувенір, зроблений власними руками. Крім того, подарунок може бути нематеріальним, як, наприклад, вірші, пісня під гітару або незвичайний романтичну вечерю на даху або на березі озера.

Звичайно, головне під час примирення - сказати, як важливо для вас прощення, і чітко висловити своє бажання більше ніколи не сваритися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!