Як жити однією?

Як жити однією?

Хтось сприймає самотність як дар, а хтось - як мука. Незалежно від цього, воно відвідує і тих, і інших. Як жити однією, якщо самотність випало на Вашу долю? Причини і наслідки у самотнього життя бувають різні, тому розглянемо кілька популярних ситуацій.

Ситуація 1:

Від Вас пішов чоловік, і Ви залишилися жити одна в будинку. Як жити однією в квартирі?

  1. Перше відчуття після відходу коханого чоловіка - це шок. Тому краще, що можна зробити зараз - це випустити емоції. Дайте волю сльозам, побийте подушку або Пофілософствуй на кухні в компанії з подругою і пляшкою вина. Не треба тішити себе надіями і мріями, представляти, як він повертається і на колінах благає прийняти його назад. Це всього лише Ваші думки, і чи втіляться вони в життя - покаже майбутнє, а ось те, що він пішов від Вас - це факт сьогодення, який потрібно прийняти.
  2. Пошук плюсів в самотнього життя. Якщо Ви залишилися з квартирою, та ще й заробляєте собі на хліб, то Вам казково пощастило! Тепер Ви - абсолютна господиня свого життя, тому живіть так, як Вам найбільше хочеться, і ніхто не зможе Вас покритикувати або посварити за це. Влаштуйте собі день краси під улюблену музику, переставте меблі в кімнатах, покличте подружок на вечір, помрійте про майбутнє, лежачи в ароматній ванні і попиваючи смачний коктейль.
  3. Сприймайте свою самотність як період свободи, ковток свіжого повітря. Можна трохи перетворитися зовні (новий макіяж, стильна стрижка, шопінг) і внутрішньо (позбутися від недоліків, поставити нові життєві цілі). Знову навчитеся фліртувати! Новий чоловік у Вашому житті необов`язково повинен бути на все життя. Нехай він Вам подарує нові свіжі враження, і разом Ви переживете незабутню пригоду, про який будете згадувати в старості.
  4. Думайте про саморозвиток і кар`єрі. Заняття цікавим хобі і пошук нової роботи або підробітку допоможе позбутися нав`язливих думок про самотність і збагатить Вас в духовному і грошовому плані.
  5. Радійте життю і можливості жити так, як Вам хочеться. А цікава, красива і розумна дівчина, яка живе так само, незабаром виявить, що перед дверима її квартири вишикувалися гідні претенденти на серце з пропозицією довгого і щасливого спільного життя. Якщо такого ще немає, то насолоджуйтеся товариством подруг, близьких і рідних людей. Вірте в щасливішим сімейне майбутнє, і тоді воно обов`язково настане.


Ось такі прості поради про те, як навчитися жити однією після відходу чоловіка, можна дати одиноким жінкам.

Ситуація 2:



Ви залишилися одна, вагітна або з дитиною на руках. Як жити однією з дитиною? Ця ситуація набагато важче попередньої. Потрібно бути дуже сильною, щоб пережити зраду чоловіка, який кинув жінку з дитиною. Також необхідна мужність, щоб поодинці виростити дитину.

  1. Практично всі жінки, які опинилися в такій ситуації, кажуть, що не можна опускати руки, і вони мають рацію, тому що в цих руках знаходиться не тільки Ваша доля, а й доля Вашої дитини. Незважаючи на всі труднощі, у Вас є те, що вважається великим щастям. Це Ваша дитина, заради якого варто боротися і жити. Коли Ви усвідомлюєте цю думку, біль від втрати чоловіка відійде на задній план.
  2. Перед Вами зараз одне головне завдання - забезпечити нормальну повноцінне життя собі і своїй дитині. Якщо є великі проблеми з житлом і з грошима, без допомоги рідних і друзів не обійтися. Друзі можуть допомогти грошима, а батьки - прихистити у себе в будинку. Якщо у Вас є робота, але допомоги чекати немає від кого, спробуйте звернутися в банк і зайняти там деяку суму для життя. Знайдіть підробіток, оскільки будь-які гроші для вас зайвими не будуть. Якщо Ви вагітні, то робота повинна бути необтяжливою в психологічному і особливо в фізичному сенсі. Для Вас підійдуть варіанти роботи в Інтернеті, різна робота на дому.
  3. Економте і накопичуйте гроші. При розумного життя незабаром Ви увійдете в колію і зможете самостійно відповідати за доходи і витрати у вашій маленькій родині. Опануйте нову професію, яка може стати основною в майбутньому або приносити хороший додатковий заробіток.
  4. Намагайтеся, і тоді все обов`язково буде добре. Радійте Вашій дитині і його успіхам! Не забувайте про себе теж. Сильну жінку за її мужність теж необхідно балувати, тому не відмовте собі в нову покупку або в поході в кіно. Розвивайтеся, займайтеся різними хобі разом з дитиною - і йому, і Вам від цього тільки користь. Не думайте про те, що тепер особисте життя для Вас на замку. Будьте відкриті, привітні, жіночні і товариські. А чоловік, який Вас полюбить, прийме і Вашої дитини теж.

Непросто жити жінці одній з дитиною. Але стати щасливою в такій ситуації теж можна! В якості підтримки познайомтеся і подружитеся з іншими жінками, які також залишилися одні з дітьми.

Ситуація 3:

Ти вже достатньо доросла (а), і хочеш жити окремо від батьків. Як почати жити одному (одній)?

  1. Життя окремо від батьків передбачає, що ти вже достатньо доросла, розумна і відповідальна людина. Багато молодих людей мріють жити поодинці, бачачи тільки позитивні сторони в такому житті. Але перш ніж переїхати на окрему квартиру, подумай про те, які труднощі тебе чекають. Необхідно себе забезпечувати. Значить, потрібні засоби для існування, а отже - робота. Крім того, не буде поруч мами, яка приготує, прибере, випере і погладить. Все це теж треба буде робити самостійно.
  2. У тебе має бути в запасі достатня кількість грошей. Тому працювати і накопичувати кошти почни заздалегідь, за кілька місяців до переїзду. Якщо не вмієш вести побут, попроси маму навчити тебе готувати твої улюблені страви і правильно прати джинси і кофтинки. Наберіться від батьків по максимуму життєвого досвіду. Привчіть себе до порядку.
  3. Розрахуй свої потреби. Коли ти будеш жити один, тобі доведеться платити за багато речей. Це витрати на оплату житла, електроенергії, комунальних платежів. Також гроші підуть на покупку їжі, взуття та одягу, речі та засоби особистої гігієни. Враховуй також витрати на Інтернет, телефонний зв`язок, свої конкретні потреби в залежності від інтересів і захоплень. Непогано було б завести скарбничку, куди можна було б відкладати гроші на великі покупки в майбутньому. Якщо ти звик до розкішного життя за мамині й татові гроші, то живучи на самоті, тобі доведеться навчитися економити. Навряд чи молодій людині без спеціальної освіти або великого досвіду роботи будуть відразу платити великі гроші.
  4. Після того, як ти набрався досвіду від батьків, накопичив грошей і розрахував все доходи і витрати, почни пошук кімнати або квартири. Кімнати, як правило, дешевше квартир. Але все залежить від якості і площі, тому ніколи не погоджуйся на перший-ліпший варіант, можливо, завтра тобі запропонують кращі умови і за менші гроші. До вибору місця проживання стався ретельно. Обов`язково перевір стан стелі, стін, підлоги, вікон, санвузла. Проводка повинна бути безпечною, в твоєму розпорядженні має бути не менше двох розеток. Якщо фінанси не дозволяють знімати квартиру, краще вибирати кімнати в комунальних квартирах і гуртожитках. Там ти будеш на рівних правах з мешканцями. Жити в квартирі разом з господарем важче психологічно, так як він постійно поруч, встановлює свої правила, може частіше і більше чіплятися по окремих моментах і т.д.
  5. Якщо ти можеш дозволити собі невелику площу, швидше за все, твій вибір впаде на окрему кімнату. Як все розмістити в маленькому просторі? Як жити в одній кімнаті? Розділи кімнату на кілька зон, в яких буде розташовуватися відповідні меблі. Зона харчування - холодильник, посудний шафа / полку, мікрохвильовка, стіл. Зона роботи і розваг - шафа / полку з книгами та дисками, комп`ютерний стіл. Зона відпочинку - ліжко, тумба з телевізором і DVD, тумба для дрібних речей. Зона зберігання речей - полки для особистих речей, побутової хімії, взуття-шафа для одягу. Таким чином можна забезпечити нормальне життя в умовах кімнати. Звичайно, якщо розміри кімнати невеликі, то доведеться відмовитися від деякої меблів або універсально її використовувати (наприклад, в шафі на одній полиці зберігати посуд, а на іншій - одяг). Вибирай компактні меблі з великою кількістю полиць і відділів, так можна вмістити більшу кількість речей.
  6. Проте, звикнувши до такого життя, ти отримаєш неоціненний досвід, станеш дорослішою. Через деякий час ти зрозумієш, як добре жити одному, і це буде вже твоя власна життя, яку ти створюєш сам.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!