Як всіх послати?

Як всіх послати?

Напевно, якщо у вашому житті виникло таке питання, то ви зіткнулися з травмуючої психоемоційної ситуацією. Або оточення намагається вчити вас і нав`язує свою думку, що стосується важливих сфер життя, або докучають сторонні коментатори, які критикують вашу зовнішність, стиль життя, думки, в загальному все. Природне бажання будь-якої нормальної людини в таких випадках - задуматися: "а як послати всіх на ...", - при цьому, звичайно ж, не вдаривши в бруд обличчям. Тактика поведінки в обох випадках повинна бути, з одного боку, схожою, а з іншого, відрізнятися.

Що схожого в тому, як послати знайомого і незнайомого вам людини?

По-перше, до цього рішення потрібно емоційно внутрішньо прийти. Спробуйте зрозуміти, чому вам докучають чужі думку, чужий стиль життя, приміряє до вас. Усвідомте, що тільки ви несете відповідальність за своє життя і свої рішення. Ні батьки, ні «диванні інтернет-критики» не відчують на собі наслідки ваших дій. У середині або наприкінці життя нікого буде звинувачувати, якщо створив сім`ю не з тією людиною, вибрав не ту роботу і т.д. Таким чином, запам`ятайте одне правило: хто б що не говорив про вас, слова не означають нічого. Якщо хтось критикує вас, то він повинен або вміти робити краще або хоча б так само, або його критика нічого не варто. Просто ігноруйте думки теоретиків і філософів. Прислухайтеся тільки до тих, хто дійсно важливий для вас, звичайно це 3-4 людини з найближчого оточення. Після того, як внутрішнє рішення прийнято, виберіть стратегію поведінки або їх поєднання. Ви можете:

  • Просто ігнорувати сказане вам. Так, це пасивний вид захисту, але дуже дієвий. Людина не отримує реакцію на свою думку - людина його більше не висловлює. Якщо складно просто не звертати увагу, то кивайте, як би погоджуючись з опонентом, а потім все одно робіть по-своєму;
  • Приєднуйтеся до більш / менш жорстка суперечка з критиком, послідовно розбиваючи його доводи. Критик буде злитися, доводити вам, що ви дурні і нічого не розумієте в предметі, але згодом завжди буде розуміти, що у відповідь на його неприємні слова для нього завжди буде приготовлений неприємний для нього ж відповідь. Головне в такій справі - боротися зі страхом когось образити. Знаючи, як красиво всіх послати, ви не тільки захищаєте себе, а й виробляєте якщо не повагу, то страх по відношенню до себе з боку оточуючих;
  • Якщо Вам потрібно зробити неавторитетних родичів, ви можете висловити своє ставлення до них або їх думку через якийсь вчинок. Наприклад, не запрошувати таких людей на свій День народження.

Як не можна послати близької людини?



У чому ж полягає відмінність між постановкою кордонів з близькими людьми і незнайомими критиками? Завжди пам`ятайте, що близькі люди, хоч і не завжди мають рацію, але здебільшого щиро переживають за ваше благополуччя, постарайтеся все-таки мирно викласти їм свою позицію, попросити не втручатися у ваше життя, вселити, що ви хочете прожити її самостійно, без постійного контролю ззовні. У цій ситуації дуже корисно ознайомитися зі статтею Як стримувати емоції. Не ігноруйте її, адже врегулювання конфліктів в сім`ї - це вищий пілотаж переговорів, а загострення пристрастей там завжди високий.

Сподіваємося, що ми дали корисне керівництво до дії, і ви будете використовувати його з розумом, щоб знати, як послати всіх красиво, але при цьому не образити тих, хто дійсно потрібен в житті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!