» » » Як дізнатися, від кого я вагітна?

Як дізнатися, від кого я вагітна?

Як дізнатися, від кого я вагітна?

Часом трапляються такі ситуації, коли вагітні жінки не можуть визначити, від яких чоловіків зачаті їхні майбутні діти. Як дізнатися, від кого я вагітна? Це питання часто задають на жіночих форумах. У відповідь жінки з подібною проблемою отримують безліч порад щодо визначення батьківства. Ми об`єднали найпопулярніші способи і зараз розповімо вам про них.

Як дізнатися, від кого вагітна жінка: способи

  1. Найточніший, але дорогий спосіб - це, звичайно, ДНК-тест на визначення батьківства. Він точний на 99,9% (0,1% залишають на похибка). Для визначення батьківства будуть потрібні біоматеріали дитини і потенційного батька. Їх порівнюють, і якщо вони схожі, батьківство підтверджується. Якщо вам менше 16 років, то на проведення такого дослідження потрібна згода тих, хто за вас відповідає (батьків або опікунів).
  2. Другий спосіб неточний і менш надійний, але дозволяє з`ясувати, хто батько, ще коли дитина не народилася. Це акушерський метод, при якому потрібно врахувати багато моментів. Слід з`ясувати, коли у жінки була овуляція. Для цього згадайте дату першого дня своєї останньої менструації і відрахуйте від неї 14 днів тому. Вирахувана таким чином дата плюс-мінус 1-2 дня - це найбільш сприятливий для зачаття період, коли ви могли завагітніти. Також пам`ятайте про те, що деякі сперматозоїди здатні зберігати життєдіяльність в організмі жінки до 7 днів. Виходить, що ви завагітніли в період тиждень до овуляції - овуляція. Той, з ким ви займалися сексом в цей час, імовірно, і є батько вашої майбутньої дитини. Але метод цей, як ми вже говорили раніше, дуже ненадійний. Менструальний цикл дуже індивідуальний, можуть бути збої й затримки. Овуляція цілком могла статися трохи раніше чи трохи пізніше звичайного, причому ви не можете цього знати напевно, отже, великий ризик неправильно вирахувати сприятливий період для зачаття.
  3. Ще один метод, за допомогою якого можна дізнатися, від кого вагітна жінка, - провести дослідження на передбачувану дату зачаття і на передбачувану дату пологів. Дату зачаття з`ясовують на УЗД при терміні 10-14 тижнів. Знаючи цю дату, ви можете припустити, хто батько дитини. Також дослідження на передбачувану дату пологів допоможе визначити батька. Коли дата пологів буде відома, від неї потрібно відрахувати 38 тижнів тому. Так ви отримаєте дату зачаття і зможете зрозуміти, хто можливий батько малюка.
  4. Батька також намагаються визначити по групі крові. Так, якщо групи крові у передбачуваних батьків різні, то дитина може успадкувати одну з них. Однак сильно покладатися на цей метод також не варто: на групу крові дитини кров матері теж впливає. Ще відомі випадки, коли у батька, матері і дитини абсолютно різні групи крові, таке теж буває.
  5. Коли дитина народилася, батьки і родичі з усіх сил намагаються знайти в ньому зовнішні подібності з батьком і матір`ю, тому такий спосіб визначення батьківства багато теж розглядають. Звичайно, подібні спостереження і пошуки подібностей в зовнішності дуже суб`єктивні, тому довіряти такому методу не можна.
  6. Ще визначити батька можна по наявності у дитини генетичних захворювань, які йому міг передати батько. Якщо в роду у матері не спостерігалося ніяких подібних хвороб, а у дитини раптом вони виявлені, то напевно вони передалися по батьківській лінії.


Точно дізнатися, від кого вагітна жінка, допоможе тільки ДНК-тест. Тому для власного заспокоєння краще витратитися і зробити якісне дослідження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!