» » » Як завагітніти з першого разу?

Як завагітніти з першого разу?

Як завагітніти з першого разу?
Як завагітніти з першого разу?

Усередині практично кожної жінки живе гаряче бажання стати матір`ю. Однак, не всі представниці слабкої статі можуть завагітніти з першого разу, багатьом доводиться докласти чимало зусиль, щоб побачити дві заповітні смужки в тесті на вагітність. У ситуації, що склалася жінці вкрай важливо знати, як правильно планувати вагітність, тому що від грамотних дій безпосередньо залежить позитивний результат. При цьому деякі мріють про дитину певної статі. Цікаву інформацію по цій темі ви знайдете в статті - Як завагітніти дівчинкою.

Час для зачаття

Якими повинні бути умови для настання вагітності? Безсумнівно, найсприятливішими. Оскільки репродуктивний вік жінки розташований в проміжку між 20 і 35 роками, то ідеальним часом для народження першої дитини буде вік до 25-27 років. Однак жінки можуть завагітніти і раніше, і пізніше зазначених термінів. Ранні вагітності наступають з початком статевого дозрівання, і в принципі навіть дівчинка-підліток може стати матір`ю. Не рідкість і пізні вагітності, коли жінки народжують дитину після 40 років.

Як саме відбувається процес зачаття? Зрозуміти це допоможе розгляд такого процесу як овуляція.

Що таке овуляція

Овуляція - це 48-годинна фаза циклу, коли зріла яйцеклітина повністю готова до зачаття.

Менструальний цикл ділиться на 2 фази: фолікулярну і лютеиновую. Протягом першої відбувається менструація і дозрівання домінантного фолікула в яєчнику (з нього потім з`являється готова до запліднення яйцеклітина). Під час другої фази, тривалість якої становить 14 днів, запліднена яйцеклітина рухається в матку для імплантації. Матка ж щомісяця готується до прийняття яйцеклітини, її ендометрій стає м`яким і пухким незалежно від того, відбулося запліднення чи ні. Якщо ж вагітність не наступила, то рівень естрогену і прогестерону падає, шар ендометрія стоншується і відпадає - так наступають чергові місячні.



Якраз між цими двома фазами і відбувається овуляція - вихід яйцеклітини з фолікула для зустрічі її з сперматозоїдом.

Як завагітніти швидко

Якщо довгоочікувана вагітність не наступила протягом року, незважаючи на те, що пара не охоронялася під час статевих актів, мова вже може йти про безпліддя, яке може бути як чоловічим, так і жіночим. Наступні поради допоможуть змінити ситуацію на краще. І чоловікові, і дружині слід проявити особливу увагу до стану здоров`я. Для цього може знадобитися:

  1. Змінити свій спосіб життя.
  2. Пройти обстеження і здати аналізи.

Крок 1 - міняємо спосіб життя

Які зміни слід зробити в способі життя, щоб підвищити шанси на зачаття?

Позбавляємося від шкідливих звичок



Алкоголь і нікотин є завзятими ворогами здоров`ю. Особливо в цьому плані завагітнітивідзначився нікотин: у жінок він впливає на процес овуляції, а у чоловіків - на рухливість сперматозоїдів. Відмова від куріння значно підвищить шанси на зачаття.

Формуємо звичку правильно харчуватися

Любителькам сидіти на жорстких дієтах потрібно знати, що таке утримання призводить до проблем з овуляцією, гормональним фоном і рівнем гемоглобіну в крові. Звичайно, під час спроб зачати дитину не потрібно посилено харчуватися, але і обмежувати себе надмірно теж не можна. Раціон повинен бути збалансованим і корисним. У меню повинні бути присутніми:

  • Морська риба і морепродукти;
  • Продукти з вітаміном Е (олія оливкова, насіння і т. П.);
  • Продукти, багаті вітаміном С (апельсини, чорна смородина, журавлина і т. Д.);
  • Хліб грубого помелу;
  • Зелені вощи;
  • Яйця - джерело фолієвої кислоти.

Чи не зловживаємо кавою і чаєм

Проведені фахівцями дослідження в області проблем безпліддя виявили завагітнітидеяку залежність між зловживанням алкогольними та іншими напоями з кофеїном і труднощами з зачаттям. Щоденний прийом чотирьох чашок міцного чаю або кави знижує ймовірність настання вагітності на 25-27%.

Відмовляємося від посилених тренувань

Нерідко жінки в гонитві за красивою фігурою тренуються до знемоги, не замислюючись про те, що це впливає на їх здатність до дітородіння. У період планування вагітності всі силові вправи, шейпінг, заняття на прес і аеробіку краще замінити йогою, плаванням або танцями живота. Останній навіть називають танцем родючості, так як він стимулює овуляцію.

Крок 2 - звертаємося до фахівців

Якщо, незважаючи на дотримання всіх умов, вагітність не настає, потрібно звернутися до фахівців і пройти всі необхідні обстеження. Аналізи потрібно здати обом партнерам. На підставі отриманих результатів лікар призначить лікування, після проходження якого парі буде запропоновано знову приступити до спроб зачати дитину.

Головне, чого не можна робити в такій ситуації, так це впадати у відчай. Гарне психоемоційний стан - запорука того, що вагітність настане швидше. У цей момент важливо бути спокійною, не нервувати і уникати стресових ситуацій. Допомога в цьому надасть стаття нашого ресурсу - Не можу завагітніти - що робити.

причини безпліддя

У жінок

завагітніти
  • Порушення гормонального фону;
  • Травми і пошкодження матки;
  • Непрохідність маткових труб;
  • Психологічний фактор і стреси;
  • Запальні процеси статевих органів;
  • Вроджені вади статевої системи;
  • Пізній вік.

У чоловіків

  • Якість сперми (недостатній обсяг, відсутність сперматозоїдів, їх низька рухливість і т. П.);
  • Чоловічі захворювання (запальні процеси в яєчках, їх травми, сечостатеві інфекції та венеричні захворювання);
  • Спосіб життя (куріння, алкоголь, недолік руху, неправильне харчування, відсутність регулярних статевих відносин).

Усунення даних причин підвищить шанси і чоловіків, і жінок на народження здорового потомства. Не менш цікавий матеріал ви знайдете в статті - Чи можна завагітніти зі спіраллю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!