» » » Як народити без розривів?

Як народити без розривів?

Чесно сказати, пологи за своєю природою не розраховані на те, щоб доставляти травми малюкові або його мамі. Однак по ряду причин не завжди все буває так гладко. Різні запальні процеси піхви, елементарні незнання і навіть психологічна неготовність до пологів можуть бути причинами розривів м`яких тканин. Але чи можна цього уникнути? Як народити без розривів і травм?

Розриви при пологах: причини

Ігнорування рекомендацій акушерів. Тепер конкретніше. В кінці періоду вагітності шийка матки ще недостатньо відкрита, тоді як головка вже притискається до входу в малий таз і тисне на пряму кишку і сечовий міхур. Такі відчуття дуже болючі, а тому виникає бажання тугіше, щоб знизити біль. Стримування теж згубно, але вже для малюка, так як шийка матки тисне на тендітну голівку. Що необхідно: щоб головка поступово розширювала тканини піхви, просувалася повільно. Висновок: не треба форсувати події, слухайте рекомендації лікаря-акушера.

Еластичність шкіри. Залежить від генетичних чинників, але може вплинути навіть харчування. Дотримуйтеся здорового правильного харчування протягом всього періоду вагітності, так як народити без розривів може тільки здорова мама з нормальною вагітністю. Ну а харчування тут відіграє чималу роль.

Розмір головки дитини. У разі, якщо головка велика, можуть відбутися розриви. Однак варто пам`ятати, що акушери ведуть контроль, при необхідності робиться епізіотомія або перінеотомія - бічний або прямий (відповідно) розріз промежини. Все-таки розрізи зашити легше, ніж розриви.

Пологи без розривів: підготовка



Взагалі, готуватися до пологів потрібно з самого першого дня вагітності. Кожен день налаштовуватися психологічно і стежити за фізичним станом. Про останній детальніше.

Інтимна гімнастика

Еластичність тканин тазового дна можна підвищити шляхом тренування відповідної м`язи. Приплив крові до м`яза в процесі її стимуляції (напруги, розслаблення) покращує її живлення. А чим більше еластичні тканини і м`язи, тим менше ймовірність розривів. Розглянемо деякі подібні вправи. Виконувати їх необхідно щодня.

  • Вправа 1. Напружуйте і розслабляйте м`язи промежини, максимально стискайте вхід у піхву і м`язи ануса.
  • Вправа 2. Ноги на відстані ширше плечей (роблячи вправу, Ви виберете для себе самі найбільш зручне положення). Уявіть, що під Вами стоїть пакет з ручками. Уявіть, що Ви берете пакет піхвою. Підніміть його, потримайте, поставте на місце. Повторіть кілька разів (15, 20 і т.д.).
  • Вправа 3. Уявіть, що Ваше піхву - це щось на зразок шахти ліфта. Спробуйте по черзі стискати м`язи, від самого входу в піхву до самого верху, немов піднімаєте ліфт. Потім спускає і т.д.

Велика перевага цих вправ в тому, що Ви можете вибрати будь-який зручний становище для їх виконання.

косметична підготовка



Така підготовка є легкі масажні процедури з нейтральними маслами: мигдальним (найбільш цінне, нескладно знайти в будь-якій аптеці), оливковою, кунжутним, можна зупинитися і на будь-якій рослинній.

Чим частіше вийде робити промаслювання, тим краще. Якщо на пізніх термінах Вам вже буде заважати животик, попросіть партнера допомогти Вам.

Найкраще проводити після ванних процедур. Повапните маслом піхву (можна і все тіло, адже шкіра має потребу в харчуванні), трохи помасажуйте, втирайте масло. Можна посидіти хвилин 10-15 і нанести другу порцію після вбирання першої.

Така процедура живить шкіру, усуває сухість, що дуже важливо, так як народити без розривів з збезводненої, сухою шкірою не вийде.

плавання

Запишіться в басейн. Плавання особливо корисно на пізніх термінах, крім стимуляції широкої групи м`язів, Ви також дасте відпочити Вашому хребту.

правильне дихання

Ми вже перейшли до моменту народження. Як народити без розривів? Дихайте правильно, потренуйтеся ще до пологів. Справа в тому, що під час народження жінки часто більше стурбовані болем і сутичками, в результаті чого вони напружуються. Така напруга тільки подовжує пологи, так як родові шляхи теж стискаються, зростає ймовірність появи розривів. Хочете народити без розривів - навчитеся розслаблятися.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!