» » » Як вести себе вагітною?

Як вести себе вагітною?

Як вести себе вагітною?

Кожна жінка знаходить почуття щастя, коли дізнається про своє цікаве положення - вагітності. Але після того, як ви дізналися про це, варто задуматися, як вести себе вагітною? На перших строках варто поводитися обережно і починати змінювати свій звичний спосіб життя. Організм жінки змінює її гормональний фон, внутрішні органи отримують навантаження, тому як починають працювати за двох. Не варто забувати про те, що перші місяці вагітності дуже небезпечні. Навіть статистика показує інформацію про те, що більшість викиднів характерно для терміну в 2-3 місяці. Як повинна вести себе вагітна жінка, щоб цей період пройшов спокійно і без шкоди для її здоров`я та здоров`я малюка? Про це ми і поговоримо.

живлення

Для початку постарайтеся внести коригування в систему вашого харчування.

  • Приберіть зі свого раціону жирну їжу, копченості та здобу.
  • Обмежтеся в споживанні продуктів з високою консистенцією солі (особливо маринади). Так ви допоможете собі уникнути набряків на ногах і руках, не наберете зайвих кілограмів за час вагітності.
  • Додайте в своє меню максимум фруктів, овочів, молочних продуктів. Ви, як ніколи, потребуєте вітамінах, кальції і корисних речовинах.
  • Якщо ви курите, то кидайте цю згубну звичку. Це шкодить не тільки вашому здоров`ю, але тепер і здоров`ю вашого малюка.
  • Не вживайте алкогольних і енергетичних напоїв. Не варто захоплюватися чорним чаєм і кавою.

Що саме рекомендують їсти і пити вагітним, читайте тут: «Що їсти під час вагітності?», А також в статті -«Що можна пити при вагітності?».

Спорт

Великі фізичні навантаження протипоказані на ранніх термінах вагітності. Якщо ви любите ходити в тренажерний зал або ж на курси фітнесу, то на час забудьте про такі захоплення. Спробуйте зайнятися йогою - зараз це для вас дуже корисно. Не варто робити всі вправи підряд, але спеціальний комплекс для вагітних піде тільки на користь вашому організму і здоров`ю дитинку. Дуже добре записатися в групу з йоги з тренером, де вас навчать правильно виконувати дихальні вправи.

Перебуваючи вдома, ви можете робити легку розминку. Такі дії полегшать процес пологів і фізично підготують вас до них.

Свіже повітря



Як поводиться вагітна жінка в звичайні свої дні? Треба проводити час на свіжому повітрі. Намагайтеся щовечора виходити на вулицю хвилин на 40. Якщо ви хочете і у вас є така можливість, то запишіться в басейн. Плаванням ви зміцните м`язи хребта, що допоможе на більш пізніх термінах вагітності, адже в цей період навантаження на спину і ноги ставати набагато більше.

відпочинок

Під час вагітності жінка повинна чергувати роботу з відпочинком. Забудьте про те, щоб піднімати важкі речі, робити різкі рухи.

Коли приходять більш пізні терміни вагітності, ступінь активності рухової системи йде на зниження. Корисним є не просто відпочинок, а відпочинок в лежачому стані за 2-3 рази в день хвилин на 30. Дуже важливим фактором є і нічний сон - спіть не менше 8 годин. Особливо це стосується останніх місяців вагітності. Зручніше за все лягати на бік, тому як така поза дає менше тиску матки на магістральні судини.

Особиста гігієна



Як поводяться вагітні в питанні особистої гігієни? Кожен день необхідно приймати душ. Не варто приймати гарячі ванни, а лазні взагалі виключіть зі свого способу життя - це тягне за собою пологи раніше покладеного терміну, а на ранніх термінах може статися викидень.

Подорожі

Для вагітної дівчини перельоти по повітрю не протипоказані, але вони можуть ускладнюватися декількома обставинами:

  • заколисування, яке загострює позиви до нудоти (присутньої на ранніх термінах вагітності);
  • якщо у плаценти виражена недостатність, то переліт може посилювати гіпоксію плода;
  • не варто літати на пізньому терміні вагітності. Пологи на борту літака не принесуть особливого комфорту і спокою.

Не варто відвідувати країни, де існує загроза зараження інфекціями: віспа, жовта лихоманка. Щеплення від таких хвороб протипоказані вагітним жінкам.

консультації лікаря

Варто так само проконсультуватися у свого лікаря, як вести себе, коли вагітна. Рекомендується відвідати стоматолога хоча б два рази - на ранніх термінах і на останніх місяцях вагітності. Зуби повинні бути запломбовані та перевірені, тому як під час вагітності вони піддаються особливому впливу - можуть руйнуватися і турбувати. Детальніше про це ви можете так само прочитати на нашому сайті: «Чи можна лікувати зуби під час вагітності?».

Догляд за молочними залозами

Чи не скасовувати догляду за молочними залозами - це допоможе запобігти мастит, тріщини на сосках і труднощі в годуванні. Молочні залози необхідно щодня мити кип`яченою водою, яка придбала кімнатну температуру. Потім протирайте груди чистим жорстким рушником.

статеве життя

Що стосується статевого життя під час вагітності, то її варто обмежити. Особливо це стосується перших трьох місяців. Так можна викликати мимовільний аборт. В останні місяці вашої вагітності статеве життя також не бажана, адже можна інфікувати родові шляхи і порожнину матки. Детальніше про це: «Чи можна секс вагітним?».

Щоб ваша вагітність приносила тільки радість, намагайтеся отримувати тільки хороші емоції і насолоджуватися життям. Адже одна ваш стан того, що в вас зародилося нове життя - це диво!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!