» » » Чи можна варення годуючим?

Чи можна варення годуючим?

Чи можна варення годуючим?

Мама, яка годує малюка грудьми, дуже обережна у виборі їжі. І це правильно, тому що від того, що вона їсть, залежить самопочуття її крихти. Але харчуватися правильно - не означає харчуватися одноманітно. Пропонуємо дізнатися, чи можна годуючим такий десерт як варення.

Варення в раціоні годуючої

Варення роблять з фруктів і ягід, іноді овочів (гарбуз, кабачки). Оскільки ці дари природи проходять термічну обробку, вони вже не такі небезпечні на предмет виникнення алергічних реакцій. Однак повністю виключати таку можливість не можна. Тому вживати варення мамі, що годує, звичайно ж, можна, але тільки при дотриманні деяких рекомендацій.

  1. У якості першої проби вибирати варення з фруктів і ягід неяскравого забарвлення. Це може бути агрус, яблука, груші, біла смородина і т. П.
  2. Чи не експериментувати з такими видами варення, як суничне, полуничне, малинове, сливове, чорничне, вишневе, так як вони приготовані з яскравих ягід і частіше за інших провокують виникнення алергії.
  3. Для першого прийому цілком достатньо однієї-двох ложок варення. При цьому важливо уважно стежити за реакцією дитини. Якщо після вживання мамою варення на тілі малюка з`явилася висипка, то солодкий десерт слід виключити.

Більше інформації ви дізнаєтеся з нашої статті - Харчування під час лактації.

Їмо варення правильно



Запобігти небажаним алергічні реакції можна, якщо діяти за певною схемою.

  1. Першими, як уже було сказано, застосовуються десерти з неяскравих ягід і фруктів.
  2. При наявності сприятливої реакції на більш безпечні види варення, слід малими дозами включати десерти з малини, вишні, сливи, полуниці і т. П.
  3. Якщо знайомство пройшло без наслідків, можна побалувати себе «варенням-п`ятихвилинкою», який вважається найбільш небезпечним в плані алергії через велику збереження в ньому діючих речовин.

Якщо мамі, що годує хочеться варення, зовсім не обов`язково вживати його ложками, можна робити бутерброди або додавати його в пироги.

Радимо прочитати на цю тему статтю - Що можна їсти мамі, що годує.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!