Як їсти собаку?

Як їсти собаку?

В меню східних країн собачатина числиться з незапам`ятних часів. Для древніх народів, в тому числі жили на території сучасного Примор`я, собачатина довгий час була практично не єдиним джерелом м`яса. І сьогодні собаче м`ясо можна замовити в багатьох ресторанах Кореї, В`єтнаму, Південного Китаю.

Як їсти собаку: відкриваємо меню

У меню багатьох східних закладів вам можуть запропонувати різні страви з собачого м`яса: смажені реберця, стегенця, щедро приправлене рубане м`ясо або каррі з вином. Найвідоміше блюдо з собачатини - жирний бульйон, тобто суп із собачого м`яса, який подають з пагонами бамбука. Китайці їдять його тільки в другій половині місяця за місячним календарем - вони вірять, що так воно покращує самопочуття, зміцнює чоловічу потенцію і, крім усього цього, оберігає людину від бід.

На друге подають, як правило, шашлик з собачатини з овочами і імбиром, загорнутий в листя салату. Випадки, коли в меню були вказані страви з внутрішніх органів, мозку або геніталій собак, - швидше за все, лише страшилки, придумані для того, щоб лякати вразливих туристів. Під впливом кухні з перерахованих вище країн, страви з собачатини можна спробувати, наприклад, в Казахстані, Узбекистані і навіть на російському Далекому Сході (в останньому випадку ними приторговують з-під поли).

Трохи історії

При розкопках древніх городищ в Азії серед черепків кухонного начиння нерідко знаходили кістки собак, а не корів або іншої домашньої худоби. Чотириногий друг європейців розглядався азіатами, в першу чергу, як джерело доступного і корисного м`яса. По-перше, воно ситне, а цей факт був вирішальним для жителів Азії. Адже вони жили впроголодь майже до середини XX століття. М`ясо на їхньому столі з`являлося тільки в разі великого свята. По-друге, м`ясо собаки, на думку азіатів, відмінне ліки від туберкульозу.



У Південній Кореї до цих пір існують спеціальні кормові породи собак-їх відгодовують на забій, так само як корів або свиней. Вони невеликі і з рудою шерстю. У давні часи собак забивали до смерті палицями перед тим, як приготувати, - вважалося, що так м`ясо просочиться кров`ю, буде м`якше і смачніше. Сьогодні, в наш «гуманний» століття, їх вбивають електрикою, і цей спосіб також важко назвати безболісним.

За однією з версій, корейці почали вживати собачатину за часів корейсько-японської війни в кінці XVI століття, і, без сумніву, не від хорошого життя. Людям доводилося відловлювати бродячих дворняжок, щоб не померти з голоду самим і прогодувати свої сім`ї.

Не тільки східні народи були помічені в поїданні собачатини. Жителі Полінезії і Америки свого часу теж були не проти покуштувати м`яса чотириногих друзів. Відомий той факт, що м`ясом собак нетривалий час харчувалися колонізатори з Європи, які брали участь в підкоренні Нового Світу, проте після цього вони одомашнили інших тварин, що заселяли Південну Америку.

У наші дні собакам пощастило більше: як і з чим є собаче м`ясо, знають, в основному, азіати старшого покоління. Молодь, яка виросла під американським і європейським впливом, стала соромитися ласувати м`ясом друзів людини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!