Як не завагітніти?

Як не завагітніти?

Як тільки підлітки вступають в пору статевого дозрівання, їх починає цікавити протилежну стать. Це найкращий момент для того, щоб детально розповісти їм про існуючі методи контрацепції. Що робити, щоб не завагітніти? Відповідь на це питання має бути відомий не тільки дівчині, а й хлопцеві. Якщо жоден з партнерів ще не готовий взяти на себе тягар відповідальності за народження та виховання нової людини, то важливо пройти елементарний лікнеп.

Поради про те, як не завагітніти - способи і варіанти

Можливостей оберігатися сьогодні досить багато. Це гормональні таблетки, свічки, внутрішньоматкові спіралі, використання презервативів.

Презерватив - найнадійніша перешкода, він надягає на ерегований член і захищає слизову обох партнерів. Юнаки користуються ним неохоче, тому часто відповідальність за небажану вагітність перекладається саме на дівчину.

Дівчина може скористатися хімічними контрацептивами. Це вагінальні креми, свічки і тампони. Вони вводяться в піхву безпосередньо перед самим статевим актом. Надійність близько 75-80%. І це обов`язково потрібно враховувати при виборі даного засобу.



Сучасні механічні контрацептиви, що виділяють при використанні гормони, більш надійні. Вони забезпечують практично повну безпеку. У Росії активно використовуються два засоби: кільце «Новарінг» і пластир «Єва». Перший контрацептив розрахований на один цикл. Кільце на 22 день вилучається з піхви, а через тиждень вводиться нове. Пластир наклеюється на будь-яку частину тіла, термін дії однієї платівки - тиждень. Використовувати пластир можна в перші три тижні місяця, на четвертій організм повинен відпочити. Займатися любов`ю в цей час буде не можна.

Ще одна «жіноча» альтернатива - гормональні таблетки. У продажу є велика кількість подібних препаратів, але підібрати оптимальний, той, який зможе надійно захистити від вагітності, здатний тільки лікар-гінеколог.



Внутрішньоматкові спіралі і стерилізація в такому юному віці взагалі не розглядаються.

"Народні засоби"

Не всі молоді люди можуть розголосити своє бажання, піти до лікаря гінеколога або в аптеку, для того щоб купити один з перерахованих варіантів запобігання. Тому в основному підлітків цікавлять достовірні поради, як не завагітніти без контрацептивів. Їх кілька, найкорисніші можна взяти на озброєння і використовувати кожен раз після незахищеного статевого акту.

  1. Що зробити, щоб не завагітніти? Домовитися зі своїм хлопцем, попросити його проконтролювати процес і зробити так, щоб сперма не потрапила в піхву. Направити сперму повз під силу будь-якому чоловіку. Але важливо при цьому треба враховувати, що ще до оргазму невелику кількість сперми разом зі змазкою все одно потрапляє всередину. Тому разом з цим варіантом доцільно використовувати і друга порада.
  2. Відразу після статевого акту дівчині необхідно терміново сходити в туалет і підміни, використовуючи будь-яку кислу рідину. Найкраще використовувати для цього сік лимона, розведений у воді, або сильно розбавлений оцет. Якщо нічого цього немає під рукою, наберіть в долоньку сечу, рясно змочіть їй два великих пальця і введіть в піхву. Подібна дія припинить життєдіяльність сперми. Цю пораду можна взяти на озброєння всім тим, хто шукає відповідь на питання, як перший раз не завагітніти, якщо скінчив.
  3. Простіше за все навчитися знаходити безпечні дні. У менструальний цикл будь-якої дівчини є період, коли яйцеклітина «спить». Про це поговоримо докладніше.

безпечні дні

Зверніть увагу! Обчислювати безпечні дні можна тільки при стабільних і регулярних місячних, тоді, коли організм працює як годинник і місячний цикл завжди приблизно однаковий. Корисно завести окремий календар і в ньому щомісяця відзначати початок менструації (перший день, коли починаються виділення) і їх кінець. Календар відразу покаже найдовший цикл і найкоротший. Початком для відліку повинна стати овуляція. Вона відбувається, як правило, на 11 - 18 день після початку місячних (у всіх по-різному).

Так як розрахувати, щоб не завагітніти? Необхідно взяти найкоротший цикл, припустимо, він становить 27 днів, і відняти від нього цифру 11 (27-11 = 16). Потім беремо найбільший менструальний цикл, припустимо, він становить 29 днів, віднімаємо з нього цифру 18 (29-18 = 11). Виходить, що з 11 по 16 число кожного місяця включно - це найсприятливіший час для зачаття. Займатися сексом в цей період без повноцінного запобігання можна. Якщо немає бажання завагітніти, краще взагалі на цей час відмовитися від статевого життя. Всі інші дні до 11 числа і після 16, захищаючись вищепереліченими способами, можна захистити себе від небажаної вагітності.

Вимірювання базальної температури

Що робити тим, у кого місячні нерегулярні, як в цьому випадку розраховувати «безпечні дні» і як не завагітніти після статевого акту? Вимірювати базальну температуру! Робити це необхідно відразу після пробудження вранці. Градусник вставляється в піхву, його показання щодня записуються. Якщо дівчина здорова, температура щодня буде приблизно однаковою. Але за день до початку овуляції вона підніметься на 0,2-0,4 градуса. Це і буде точкою відліку вищеописаних обчислень.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!