» » » Якого кольору повинна бути сеча?

Якого кольору повинна бути сеча?

Якого кольору повинна бути сеча?

Наші нирки цілодобово зайняті видаленням шкідливих і непотрібних компонентів з організму. Також в нирках відбувається зворотне всмоктування розчинених в первинній сечі (її склад близький до складу плазми крові), ще потрібних елементів. Без цієї здатності (реабсорбції) нирок зневоднення організму настало б в перебігу 25 хвилин! Якість здоров`я нирок можна визначити за аналізом сечі.

Якого кольору повинна бути сеча? У нормі сеча повинна бути прозорою, а її колір - варіюватися від солом`яно-жовтого до бурштинового. Такі кольори обумовлені наявністю пігменту - урохрома, що утворюється при розпаді гемоглобіну, який несе кисень в еритроцитах.

Від чого може змінюватися інтенсивність забарвлення людської сечі?

  1. Від кількості випивається за день рідини. Чим більше рідини людина п`є, тим більше світла виходить сеча. І навпаки. Сеча насиченого бурштинового кольору говорить про певну ступеня зневоднення. Людина дуже мало п`є.
  2. Від їжі, що вживається. Наприклад, морква може забарвити сечу в апельсиновий колір, а буряк - надати їй червонуватий відтінок.
  3. Від вживаних ліків. Наприклад, "Пірамідон" дає червоний колір. Яскраво-жовтого кольору сеча стає від "Рибофлавіну", "біоміцин" і так далі.

Якщо вам здається, що колір сечі став "неправильним", і ви ніяк не пов`язуєте це з прийомом їжі і ліків, - в обов`язковому порядку покажіться лікареві. Адже зміна кольору сечі може сигналізувати про серйозну хворобу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!