» » Чому сеча каламутна?

Чому сеча каламутна?

Чому сеча каламутна?

Нормальний колір сечі може варіюватися від насиченого жовтого до світлого. Пояснюється це різним вмістом в ній окремих пігментів. При цьому в нормі сеча не містить будь-яких домішок, за рахунок чого виглядає абсолютно прозорою. Але чому буває каламутна сеча? Це пояснюється рядом факторів, які ми зараз і перерахуємо.

Причини помутніння сечі

  • Зневоднення (або дегідратація) організму. Це може бути викликано спекою, відвідуванням лазні або сауни або важкою роботою. В цьому випадку допоможе мінеральна вода (без газу) або зелений чай.
  • Захворювання нирок або сечовивідних шляхів. У цьому випадку в сечі можуть спостерігатися пластівці, слиз і навіть гній, а сама сеча буде мати різким запахом.
  • Про наявність каменів в нирках і сечовивідних шляхах, які спричинили пошкодження слизової оболонки, можуть говорити кров`яні домішки в сечі (червоний відтінок). При червонувато-буром кольорі сечі може йтися про поразку самої нирки.
  • У чоловіків каламутна сеча може означати проблеми зі статевими органами, а точніше - простатит або аденому, або яке-небудь венеричне захворювання.
  • У жінок каламутність сечі говорить про те, що вони ведуть занадто активний спосіб життя в сексуальному плані. Тут перш за все необхідно дотримуватися правил інтимної гігієни, щоб згодом не виникло циститу.
  • У вагітних каламутна сеча може бути просто ознакою того, що в урине містяться різні домішки. Але якщо сеча сильно пахне, в ній є осад і домішки крові, варто насторожитися, так як це симптоми розвивається пієлонефриту.
  • Темний, «пивний» відтінок, зелений і бурий колір можуть свідчити про різних захворюваннях печінки.

Ось основні причини, чому сеча каламутна. У зв`язку з вищевикладеним можна зробити наступні висновки. Зміни кольору сечі і її каламутність не обов`язково пов`язані з будь-якими захворюваннями. Однак якщо це повторюється регулярно, то слід вжити заходів і звернутися до лікаря, оскільки в даних випадках мова може йти про захворювання внутрішніх органів або сечостатевої системи.

Чому у дитини каламутна сеча



У дітей каламутна сеча може спостерігатися, в основному, після сну. Поодинокі випадки нічого страшного з себе не представляють, в цьому випадку можна говорити просто про зміну водного раціону дитини. Тобто це означає, що дитина просто пив інші напої. Але якщо таке спостерігається регулярно, варто звернутися до лікаря і провести детальне обстеження. Особливо варто насторожитися, якщо в дитячій урине містяться різні домішки або осад. Цілком можливо, мова йде про запалення в нирках або в сечостатевій системі. Пурпуровий або зелений відтінок дитячої сечі також можуть говорити про різні захворювання. Що стосується насиченого, густого кольору, то тут, швидше за все, винні інфекційні хвороби, безпосередньо не пов`язані з сечостатевої системою дитини. Не секрет, що при серйозних простудних захворюваннях колір і консистенція сечі також можуть змінюватися, і турбуватися тут не слід. А ось якщо дитина здорова, але у нього регулярно спостерігається таке явище, слід проконсультуватися з лікарем-педіатром.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!