» » » Як перевірити прохідність маткових труб?

Як перевірити прохідність маткових труб?

Дуже велика кількість проблем, пов`язаних з жіночим безпліддям вказують на непрохідність маткових труб. Головне завдання маткових труб - це з`єднання яєчника з маткою, після чого, рушійна яйцеклітина від яєчника успішно запліднюється. Як відомо, одна з основних причин жіночого безпліддя є непрохідність маткових труб. У цій статті ми розберемо питання про те, як перевірити прохідність маткових труб, тим самим убезпечивши себе від небажаних перешкод в жіночому здоров`ї.

Методи визначення прохідності маткових труб

На сьогоднішній день існують різні форми діагностики маткових труб:

  • Діагностична лапароскопія - одна з форм швидкої діагностики труб, яка дозволяє реально оцінити картину стану зовнішньої поверхні маткових труб. Лікар, за допомогою спеціального приладу, який називається лапароскоп, оглядає у пацієнта черевну порожнину. Лапароскоп дозволяє досліджувати яєчники, маткові труби, поверхня очеревини і сам стан матки. Як правило, через цервікальний канал впорскується невелика забарвлене речовина, в цей час, що спостерігає лікар досліджує, чи виходить вона за допомогою маткових труб чи ні. Таким чином, перевіряється їх прохідність. Іноді, в залежності від складності, необхідно зробити один або кілька надрізів над лобком. Вводяться додаткові прилади для огляду органів малого таза, в разі виявлення патологій, спайки видаляються.
  • ГСГ - форма діагностики маткових труб, яка визначається як рентгенологічне дослідження. Лікар вводить рентгеноконтрастное речовина в порожнину матки пацієнта. Ця процедура дозволяє візуалізувати найбільш точно внутрішню форму матки та маткових труб. Як правило, дана процедура проводиться строго перед овуляцією, щоб виключити ризик випромінювання заплідненої яйцеклітини. У пацієнта, при проведенні ГСГ можуть виникнути невеликі спазми. Щоб попередити появи ознак нездужання, перед процедурою пацієнт приймає невелику дозу знеболюючого. В цілому, діагностика маткових труб за рахунок проведення пацієнту ГСГ, дозволяє визначити найбільш точно, прохідні чи труби чи ні.
  • УЗД прохідності маткових труб - в порівнянні з ГСГ, УЗД більш приємна процедура. Тому, багато хто вибирає саме цю форму обстеження. Дуже важливо, що при проведенні УЗД опромінення не використовується зовсім. А це, ще один позитивний момент для репродуктивної здорової жінки. Дана процедура безпечна і безболісна, що підвищує великий її попит. Більш низька точність результатів, в порівнянні з ГСГ, мабуть, єдиний мінус у даній форми обстеження.
  • Фертилоскопія - аналог ГСГ, тільки інструменти вводяться безпосередньо через піхву.

Обстеження у гінеколога



Вище ми розглянули, які способи пропонують нам для перевірки прохідності маткових труб. Але проблема даного питання не закінчується на цьому. Давайте розглянемо, де перевірити прохідність маткових труб. Зверніться в одну з клінік вашого міста і запишіться на прийом до гінеколога. Важливо перед тим, як перевіряти прохідність маткових труб, ознайомиться з існуючими формами перевірок.



Ваш лікуючий лікар, обстежує вас і призначить більш прийнятну форму аналізів. Оцінить анатомію внутрішніх статевих органів за допомогою безболісних приладів (на прикладі лапароскопа). Тому, особливо переживати не варто. Після обстеження, лікар гінеколог вирішить який з видів лікування підійде саме вам. Існують наступні види лікування - або видалення маткових труб, в разі якщо вони непрохідні:

  1. Хірургічне втручання - проводиться за рахунок лапароскопії. Необхідно пам`ятати що, видалення маткових труб розглядається як крайній захід.
  2. Лікування без операції - ускладнення при такому лікуванні відсутні, пацієнтові призначають протизапальні препарати. Але мінус в тому, що консервативне лікування в разі утворення спайок малоефективно.

Сучасна медицина дозволяє швидко і безболісно проводити і констатувати наявність спайок в найкоротші терміни. Лікар - гінеколог швидко і оперативно допоможе вам у вашій проблемі, вибравши найбільш сприятливий і ефективний вид лікування.

Тепер ви знаєте всі нюанси про те, як перевірити прохідність маткових труб, убезпечивши себе і своїх близьких. Будьте здорові!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!