Як спалити жир?

Як спалити жир?

Для багатьох людей питання схуднення дуже актуальне. Зайва вага в нашому суспільстві стає проблемою через малорухливого способу життя, неправильного харчування і шкідливих звичок. Втім, знаючи, як спалити жир без шкоди для здоров`я, можна швидко повернутися в форму. Пропонуємо кілька способів.

Правильне харчування

Поширеною помилкою тих, хто намагається спалити підшкірний жир, є виснаження організму голодуванням. Правильна дієта не передбачає мук від голоду. Тим більше, що організм, відчуваючи нестачу в надходить їжі, намагається заощадити ресурси, активно відкладаючи кожну калорію про запас у вигляді жиру. Колосальний удар від голодування отримує вся травна система, що загрожує серйозними проблемами зі здоров`ям.

Хороша дієта - це складання максимально корисного раціону, який буде прискорювати метаболізм - обмін речовин в організмі. Вона повинна бути індивідуально підібрана професійним дієтологом. Те, що підходить одній людині, для іншого може бути протипоказано.

Загальна рада для всіх бажаючих схуднути: відмовитися від вуглеводів на користь білків. Вуглеводи, потрапляючи в організм, перетворюються в жир, а для переробки білків потрібна велика кількість енергії. Наприклад, краще з`їсти багате білком яйце, ніж рогалик з аналогічним вмістом калорій.

Також існують продукти, що спалюють жир в організмі. Особливо відомі серед них ананас, селера, мандарин. тут якомога більше дізнатися про жиросжигающих продуктах.

Особливо важливу роль тут відіграють фрукти, багаті клітковиною і вітамінами. В нашій статті можна ознайомитися з переліком фруктів для схуднення. До таких відносяться, зокрема, ківі і абрикос.

Приймати їжу потрібно маленькими порціями, але часто і регулярно, а не наїдатися досхочу один раз в день.

Дуже важливо для позбавлення від зайвих кілограмів і достатнє вживання води. Слід пити близько 2 літрів чистої води на добу, крім соків і чаю. До речі, зелений чай прискорює метаболізм. Алкоголь же, навпаки, сильно уповільнює обмін речовин.

Вітаміни і харчові добавки для спалювання жиру



Для того, щоб швидко спалити жир, організму необхідні вітаміни С і D. Саме вони сприяють метаболізму. Встановлено, що добова норма вітаміну С - 400-500 мг, а D - 800 мг.

Дуже корисні для організму дієтичні добавки "клітковина з насіння льону" і "клітковина з насіння розторопші", які нормалізують роботу травної системи.

Широко поширені такі харчові добавки, як гірка настоянка парагвайського падуба, екстракти плодоніжки вишні, чорносливу, абрикоса, настоянка з кураги, витяжка з фруктових оболонок яблука і груші. Але не забувайте, що перед прийомом будь-харчової добавки для схуднення слід проконсультуватися з лікарем.

Фізичні навантаження

Замислюючись про те, як спалити підшкірний жир і зберегти результат, не варто забувати і про фізичні навантаження. Заняття спортом є прекрасним способом схуднути, поліпшити фігуру і стати більш здоровим і витривалим. Найефективнішими видами спорту для спалювання жиру є пробіжки, плавання і велоспорт. Хороші результати дають присідання, віджимання, тренування м`язів преса.



Також будь-яка розминка, аеробіка, командні ігри сприяють схудненню, особливо якщо вони регулярні. Важливо пам`ятати, що організм починає використовувати жир як джерело енергії тільки через півгодини навантажень.

Фізична активність повинна виявлятися не тільки в спортзалі, але і стати частиною життя. Навіть перебуваючи в офісі, потрібно не лінуватися зайвий раз встати, зробити пару кроків, пройтися по сходах.

Розклад дня

Для людини, яка хоче повернутися в форму, вкрай важливо висипатися. Організм, який відчуває дефіцит сну, намагається компенсувати ресурси енергії у вигляді додаткового жиру. Добова норма сну - 8 годин.

Крім того, регулярне харчування невеликими порціями також потребують розпорядку дня. Більш калорійну їжу потрібно вживати в першій половині дня, а вечеря краще "віддати ворогу".

Потрібно розумно чергувати фізичні навантаження і відпочинок. Тоді заняття будуть більш ефективні.

Як спалити підшкірний жир: незвичайні методики

До незвичайним методам схуднення варто ставитися обережно. Консультуйтеся з лікарем перед тим, як спробувати такі варіанти.

Голковколювання, древня східна методика для оздоровлення, зараз застосовується і для схуднення. Спеціаліст неглибоко вставляє голку в певну точку на тілі для того, щоб впливати на організм. Зокрема, для схуднення голка вводиться в точку за вухом і може перебувати там досить тривалий час.

Ще один спосіб позбутися від підшкірного жиру - обгортання. Спеціальні засоби - шоколад, мед або фруктові суміші - наносяться на тіло, яке потім на час обмотується харчовою плівкою. Такий спосіб вважається ще й корисним для шкіри.

Ароматерапія також корисна для схуднення, особливо в поєднанні з фізичною розминкою. При цьому, згідно з дослідженнями, запахи ягід, м`яти і ванілі дають кращі результати, ніж запахи цілющих трав.

Корисна в боротьбі з кілограмами і блакитна глина. Її потрібно приймати, як харчову добавку, згідно з інструкцією, і купувати виключно в аптеці.

Не варто забувати про те, що спалювання жиру має бути комплексним. Дієта може бути безсилою, якщо не підкріпити її заняттями спортом. А фізичні навантаження, в свою чергу, повинні здійснюватися правильно, бажано під контролем тренера. Головні ж умови для гарного результату - завзятість, наполегливість, сила волі і віра в себе.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!