Як захотіти є?

Як захотіти є?

Споживання їжі - це найважливіший процес поповнення запасів організму необхідними для життя речовинами і мікроелементами. Але що робити, коли на їжу дивитися не хочеться? Які хитрощі можна використовувати, щоб захотіти є? Що можна їсти і приймати для появи хорошого апетиту?

Головне - це виявити і усунути причини небажання їсти. Це може бути інфекція, хвороби шлунково-кишкового тракту, стрес, депресія, отруєння, зловживання спиртним, куріння і т. Д.

Крім цього, можна скористатися деякими способами для підвищення апетиту, саме їх ми зараз і розглянемо.

нагулюєш апетит



Апетит можна в прямому сенсі нагуляти - активна прогулянка на свіжому повітрі і помірні фізичні навантаження сприяють підвищенню потреби організму в їжі. Непогано діють і візуальні ефекти - вишукана сервіровка з безліччю зелені і різнокольорових фруктів і салатів, красивий посуд, приємна обстановка приміщення або весела компанія за столом, а особливо на пікніку в лісі, коли співрозмовник на ваших очах їсть із задоволенням, пробуджують бажання поїсти. Не забуваємо про запах їжі і гостроту смаку - тут незайвими будуть спеції і приправи, бажано без глутамату натрію і штучних ароматизаторів.

Є, щоб жити

Бажання часто обумовлено мотивацією - на рівні свідомості є сенс переконати себе, що ви не просто їсте, а отримуєте речовини, потрібні для вашого здоров`я, енергії і сил для реалізації задуманого. Часто важливо почати їсти, а апетит прийде під час їжі. Правильний режим харчування допоможе привчити ваш організм рефлексивно виділяти слину і шлунковий сік в години прийому їжі. Потрібно лише на початку змусити себе їсти в один і той же час і не перекушувати між основними прийомами їжі, а пити побільше води. Корисно урізноманітнити меню.

Гірке і кисле для апетиту

Але як захотіти їсти, якщо перераховані вище поради не допомагають? Існують і більш радикальні методи того, як підвищити апетит. Це настої і екстракти гірких трав, наприклад, полину, золототисячника, корінь кульбаби, кореневищ аїру, які ефективно і без шкоди для здоров`я пробуджують бажання їсти. Також перед їжею можна випити кислий або капустяний сік, з`їсти кисле яблуко, аскорбінку або часточку лимона, непогано підвищує апетит келих вина. Ще Вам можуть допомогти вітаміни та інші препарати для поліпшення апетиту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!