Як часто можна робити узі?

Як часто можна робити УЗД?

УЗД - ультразвукове дослідження. Це метод при якому, за допомогою звукових хвиль, досліджується організм людини. Багато хто вважає, що робити УЗД занадто часто - шкідливо. Особливо ця тема хвилює вагітних жінок, адже УЗД їм роблять регулярно. Переживають майбутні мами за своє чадо, яке знаходиться у них всередині. Давайте спробуємо розібратися з тим, як часто можна робити УЗД.

На жаль, однозначної відповіді немає. Дуже багато лікарів говорять, що сучасне обладнання не приносить абсолютно ніякої шкоди. Інші ж, радять не робити УЗД занадто часто. Як би там не було, а якщо лікар вважає, що УЗД зробити потрібно, значить потрібно. Адже навіть потенційну шкоду від застосування УЗД буде набагато менше, ніж шкоди, який може принести не виявлена вчасно хвороба. Тому, якщо у Вашого лікаря, є якісь підозри і він призначає Вам УЗД, обов`язково зробіть його. Однак, якщо є така можливість, намагайтеся не робити УЗД частіше, ніж один раз за тиждень.

Що стосується вагітних жінок, то їм рекомендується зберігати перерву між УЗД в два тижні. Однак частота проведення УЗД залежить від кожного конкретного випадку. Часто буває так, що майбутній мамі краще зайвий раз зробити УЗД, ніж потім шкодувати про те, що будь-яку проблему не виявили заздалегідь.

І ось, на останок, цікавий факт: даних про те, що кількість зроблених УЗД негативно впливають на плід - немає. Однак, багато лікарів вважають, що чим більше зроблено УЗД, тим більша ймовірність того, що дитина буде лівшею.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!