Чому ростуть м'язи?

Чому ростуть м`язи?

Багато з нас пам`ятають войовничий образ Термінатора, його сильне і рухоме тіло. Красиву і статну фігуру. Але чому ростуть м`язи і від чого це залежить? Це допоможе зрозуміти вам наша стаття.

Людина без професійної освіти не має поняття, яким чином тіло ставати рельєфним і чому відбувається зростання м`язів. В основному це питання цікавить початківців спортсменів. Часто вони нетерплячі і за короткий термін бажають досягти вагомих результатів. Тільки професійні бодібілдери знають весь процес росту м`язів, правильну постановку занять і вірний підхід до відпочинку після тренувань.

Від чого ростуть м`язи в нашому тілі

Ще півстоліття тому людство не мало чітку відповідь на це питання. Люди думали, що тренуючись, вони трансформують жир в міцні м`язи. Вчені того часу, не маючи достатньо хорошої техніки, робили помилкові висновки з цього питання. У наші дні відомо, що зростання м`язів залежить від нашого генного апарату.



Людські м`язи складаються на двадцять відсотків з протеїну, все інше це вода. Будь-яка м`яз в тілі - це м`язове волокно, яке складається з міофібрил. Під час тренування спортсмену важливо наростити свої м`язи, а це стає можливим завдяки миофибриллам. Але занадто великі м`язи не вибрані як пріоритет еволюцією, тому існує ген, що не дає м`язам безмежно зростати. Ось чому спортсмени вживають протеїни. Ось чому не ростуть м`язи, коли спортсмен займається вдома і не вживає додатково протеїни.

Скільки ростуть м`язи

Нескінченного зростання, звичайно ж, не буде. Але все ж спортсмен повинен тримати їх в тонусі. Це означає, що напруга допомагає вирости їм у обсязі. Для цього заняття повинні бути інтенсивними, але ні в якому разі не шкодити здоров`ю тренується.



Дуже важливі для росту м`язів гормони: тестостерон і інсулін, інсуліноподібний ростовий фактор IGF-1. Наявність їх в потрібній кількості - умови для росту м`язів. Тестостерон збільшує об`єм самої м`язи, інсулін збільшує швидкість просування амінокислот в клітини тканин. Але не потрібно перестаратися з анаболіками, тому що це шкідливо для здоров`я.

вживання протеїну

Практично в будь-якому тренажерному клубі спортсмен може купити собі протеїни та інші харчові добавки. Їх вживають для того, щоб м`язи росли після сильних навантажень. Коли ви їсте достатню по калорійності їжу, то організм може скористатися протеїном, як джерелом енергії. Продукти харчування повинні містити достатню кількість протеїну. Це фактор для гідно росту м`язів. Коли ви напружуєте тренируемую частина тіла, то туди приливає кров, забезпечуючи тканини амінокислотами. Це і веде до зростання м`язів.

Завжди робіть маленькі перерви під час тренування. Якщо ви будите напружувати м`язи завжди з однаковою силою і однаковими вправами, то, швидше за все, дуже швидко зростання їх припинитися або взагалі піде на спад. Різноманітність і чергування з відпочинком - це умови для росту м`язів. Коли ви відчуваєте втому, ви не зможете досить ефективно попрацювати в спортивному залі. У підсумку через це вся тренування може бути зірвана.

Найкраще рішення - це тренуватися за допомогою декількох підходів. Ваша «сила» зростає при сильних навантаженнях, але так само для цього ви зобов`язані давати вашому організму час для заслуженого відпочинку. Дуже важливо не перестаратися з тренуваннями, інакше ви будите «гвалтувати» своє тіло і не отримаєте потрібного результату. Ваші м`язові тканини не будуть йти в ріст, якщо ви будите вживати менше ніж півтора грама протеїну на кожен кілограм вашої ваги. Є спеціальне протеиновое питво. Вживати такий напій слід строго в потрібній кількості перед заняттям спортом.

Не існує однієї програми для росту м`язів підходящої для кожної людини. Ви самі в процесі тренувань і читання спеціальної літератури підберете для себе потрібні навантаження, дієту і правильне дозування харчових добавок. Комплексний підхід допоможе досягти хороших результатів. Але найголовніше - це наполегливість і працьовитість.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!